Cesc Poch nomenat Director general de l'Agència Catalana de la Joventut

Tot i no ser diputat de Junts pel Sí, el nou govern ha apostat pel president de Minyons de Terrassa i secretari general de la UGT d'Osona com a responsable de gestionar les polítiques de joventut

La Torre
02 de febrer del 2016
Actualitzat el 03 de febrer a les 10:11h
L'egarenc Cesc Poch
L'egarenc Cesc Poch | Foto: Adrià Costa

Cesc Poch. Foto: Adrià Costa


Cesc Poch ha estat nomenat com a nou Director general de l'Agència Catalana de la Joventut, adscrita a la Direcció General de Joventut de la Generalitat. El president de Minyons de Terrassa i secretari general de la UGT d'Osona, va formar part de les llistes de Junts pel Sí a les passades eleccions del 27-S en representació d'Esquerra Republicana, concorrent com a número 54 de la llista per Barcelona.

Tot i que la seva posició a les llistes no va permetre que fos escollit com a diputat, el nou govern de Transició Nacional ha volgut comptar amb la seva expertesa per confiar-li la direcció d'una Agència dedicada directament al servei als joves. L'Agència es responsabilitza de prestar serveis a la joventut, executar programes d'interès per a la joventut i gestionar els serveis que l'Administració de la Generalitat desplegui en aquesta matèria, a més d'assessorar els ens locals en polítiques de joventut.

Per només anomenar algunes de les tasques que dirigirà el terrassenc des de la seva nova responsabilitat, l'Agència és la responsable de vetllar per l'Observatori Català de la Joventut, la Xarxa Catalana de Serveis d'Informació juvenils, els Punts d'Informació joves, la Xarxa d'Albergs XANASCAT o el propi Carnet Jove.

Biografia

Llicenciat en Filosofia i Lletres per la Universitat Autònoma de Barcelona i en Història per la UNED. Secretari general de la UGT a Osona. Entre 1997 i 2000 va ser coordinador nacional de l’AVALOT-Joves de la UGT de Catalunya, organització de la qual va ser fundador.
 
És membre de la direcció d’UGT a Catalunya. Ha estat impulsor de la comissió de Normalització Lingüística de la UGT de Catalunya i de la revista “Llengua i Treball”. És membre del Consell Rector dels Serveis Jurídics, del Consell de la Caixa de Resistència-Mútua de Vaga de la UGT de Catalunya i del Patronat de la Fundació Josep Comaposada-Sindicalistes Solidaris. També ha impulsat Sindicalistes x la Sobirania el 2011 i Sindicalistes per la República el 2015 i és membre de la sectorial de Treballadors de l’ANC.
 
En l’àmbit associatiu juvenil, ha estat vinculat a l’escoltisme, com a cap d’agrupament de l’AE Pau Casals de Cerdanyola, responsable pedagògic de la Demarcació Vallès-Maresme i en els equips generals de Minyons Escoltes i Guies de Catalunya.
 
Ha participat també en projectes del Consell de la Joventut de Terrassa, de l’Esplai del Segle XX i de l’Esplai de Can Palet de Terrassa. Va ser membre del Claustre General (89-93) i de la Junta de Govern (91-93) de la UAB i va participar en la redacció del Pla Nacional de la Joventut de la Generalitat de Catalunya els anys 1998, 1999 i 2000. Des de 2014 és president de la Colla Castellera Minyons de Terrassa, entitat de la qual és membre des del 1991.

ERC Terrassa, satisfeta

Des d'Esquerra Republicana de Terrassa han manifestat la seva alegria pel nou repte que Poch encararà a partir d'ara. "Estem segur que farà mostra de la mateixa expertesa que va demostrar en el seu dia com a president de la secció local d'Esquerra i que ha demostrat i continua demostrant contínuament en la seva implicació sindical i associativa dins i fora la ciutat", han manifestat.