Terrassa i Santa Coloma posen en comú les polítiques socials d'habitatge

Jordi Ballart i Núria Parlon s'han reunit per fer balanç d'iniciatives pioneres com els expedients a bancs amb pisos buits

La Torre
27 de gener del 2016
Actualitzat a la 13:23h
Els alcaldes han debatut sobre l'obertura d'expedients a entitats bancàries
Els alcaldes han debatut sobre l'obertura d'expedients a entitats bancàries | Foto: A.T.

L’alcalde Terrassa, Jordi Ballart, s'ha reunit aquest dimarts amb l'alcaldessa de Santa Coloma de Gramenet, Núria Parlon, per valorar les iniciatives pioneres en polítiques socials d'habitatge que els dos ajuntaments han impulsat en els últims anys. Ballart i Parlon han fet un balanç especialment positiu de la mesura d'obrir expedients a entitats bancàries amb pisos desocupats durant més de dos anys, uns expedients que han servit perquè aquests bancs prenguessin mesures per ocupar centenars dels seus habitatges buits.

En el decurs de la reunió, que s'ha fet a la seu d'Alcaldia de l'Ajuntament de Terrassa, els dos alcaldes han acordat mantenir un seguiment conjunt d'aquestes mesures i dels resultats que s'obtenen als dos municipis, per anar-ne analitzant l'impacte i poder avaluar noves mesures en polítiques socials d'habitatge.

L'Ajuntament de Terrassa i el de Santa Coloma de Gramenet han estat pioners a Catalunya i a tot l'Estat obrint expedients als bancs amb pisos buits, expedients que poden acabar amb multes coercitives en aplicació de la Llei de l'Habitatge de Catalunya. Segons ha manifestat l'alcalde de Terrassa, "la feina que fem des dels nostres municipis per acabar amb el drama social de l'habitatge ha de continuar endavant, amb més propostes valentes orientades a respectar el dret a la vivenda digna". Ballart ha recordat que, "tant Terrassa com Santa Coloma de Gramenet hem pres decisions valentes per aconseguir paliar els efectes que la crisi econòmica a les nostres ciutats. Mesures valentes i a la vegada extremadament complicades, perquè no teníem referents. Tot i així, de mica en mica els jutges ens van donant la raó, i això és molt esperançador i ens esperona a continuar per aquest camí".

Terrassa va liderar a finals de 2015 la constitució de la Plataforma de Municipis per l’Habitatge digne i contra la pobresa energètica, que agrupa municipis d’arreu de l’Estat, entre ells el de Santa Coloma de Gramenet. Jordi Ballart ha refermat, després de la reunió amb Núria Parlon, que "el camí és la unió dels municipis, compartir i adoptar mesures comunes per evitar que a les nostres ciutats hi hagi pisos buits que degraden els barris mentre que hi ha gent que està essent desnonada". L’alcaldessa de Santa Coloma de Gramenet ha coincidit amb aquesta afirmació, i així mateix ha manifestat que "les administracions locals som les més pròximes als ciutadans i ciutadanes, i hem de prendre mesures contundents per vetllar pels seus drets amb tots els recursos que la llei ens dóna".