Vells coneguts i moltes estrenes en el Festival de Jazz Terrassa 2016

Terrassa acollirà la primícia mundial del disc "Tribulus Terrestris" del grup Five In Orbit | La Jazz Cava acollirà l'inici de la gira europea de Kenny Barron i el primer concert a Terrassa de Ralph Alessi

La Torre
01 de febrer del 2016
Actualitzat a les 15:59h
Es van descobrint nous artistes i projectes que el mes de març protagonitzaran la 35a edició del Festival de Jazz Terrassa. La "Connexió Barcelona – Paris – Madrid" prevista el 5 de març a la Nova Jazz Cava acollirà doble actuació. Obrirà la vetllada el projecte Jorge Pardo & Sylvain Luc, amb la participació especial del percussionista Israel Suárez "Piraña".

El segon concert de la nit descobrirà en primícia Tribulus Terrestris el nou álbum de la formació fraco-catalana Five In Orbit editat a finals del 2015 pel segell barceloní Fresh Sound New Talent. El concert a Terrassa suposa l'estrena mundial del projecte discogràfic en una actuació que aplega a l'escenari als músics: Ramon Fossati, trombó i cargols de mar; Olivier Brandily, saxo alt, flauta i cargols de mar; Laurent Bronner, piano; Nicolas Rageau, contrabaix i Luc Isenmann, bateria. Una proposta de música original que compte també amb obra de l’artista plàstic Marcel·lí Antúnez.

El trompetista, compositor i líder de bandes Ralph Alessi es presenta per primera vegada al festival (dijous 10 de març, Nova Jazz Cava) amb el projecte Baida Quartet integrat per Gary Versace al piano, Drew Gress al contrabaix i Nasheet Waits a la bateria. El músic originari de San Francisco és actualment, com els seus companys, un dels referents de l’escena jazzística d’avantguarda de Nova York i col·laborador freqüent de músics com Uri Caine, Ravi Coltrane o Steve Coleman. 

I també amb nou treball discogràfic torna a Terrassa un dels músics més apreciats pels incondicionals del festival. Kenny Barron oferirà en format de trio i acompanyat del seus músics habituals –Kiyoshi Kitagawa al contrabaix i Johnathan Blake a la bateria-, els temes que formaran part del disc homònim de propera publicació el març vinent amb el segell Impuls. El concert a la Nova Jazz Cava, divendres 11 de març, suposa el primer de la gira europea de presentació. Una altra de les primícies de l’edició 2016 que commemora 35 anys d’història del festival.

Aquests concerts se sumen els ja fets públics per l’organització on destaca el debut al certamen de Cécile McLorin Salvant (dissabte 19, Centre Cultural), el retorn de Gary Bartz Quartet (divendres 18 de març, Nova Jazz Cava), i la nit de factura catalana amb els nous discs de  Marco Mezquida & Fèlix Rossy Elegía i Red del LLuc Casares Octet (dijous 3 de març, Nova Jazz Cava), així com la celebració dels “10 anys” de la Sant Andreu Jazz Band en la inauguració dels concerts populars a l’aire lliure (dissabte 5 de març, Plaça Vella).