La Diputació invertirà 1 milió d'euros en Reempresa

La Cecot rebrà l'aportació, durant aquest any 2016, per als 35 centres locals de serveis a les empreses (CLSE) de la demarcació | Entre els criteris de dotació es prioritzarà la productivitat dels centres

La Torre
22 de gener del 2016
Actualitzat el 23 de gener a les 10:00h
El vicepresident segon de la Diputació de Barcelona, Marc Castells, i el president de la patronal Cecot, Antoni Abad, han fet públic aquest divendres, l'aposta conjunta pel projecte Reempresa en aquesta nova legislatura. 
 
La presentació ha tingut lloc a la seu de la Cecot i ha comptat amb l'assistència de Leandre Mayola, gerent de Serveis de Promoció Econòmica i Ocupació de la Diputació de Barcelona, Roger Pumares, cap del Servei de Teixit Productiu de la Diputació de Barcelona, Montse Tordera, assessora de la vicepresidència segona de la Diputació de Barcelona, David Garrofé, secretari general de la Cecot, Albert Colomer, director del Centre de Reempresa de Catalunya, Abraham Arcos, director de la Fundació Cecot Innovació, Oriol Alba, coordinador del Centre de Reempresa de Catalunya i Clàudia Massó, coordinadora de Reempresa a la província de Barcelona.
  
La col·laboració i inversió econòmica significa també sumar esforços, informació i recursos per augmentar el rendiment d'un model de creixement empresarial que pot evitar el tancament d'empreses a la demarcació de Barcelona i salvaguardar llocs de treball, tal i com s'ha demostrat en els darrers anys. Fruit del bon desenvolupament del conveni de col·laboració dels anys 2012-2015, amb la nova inversió econòmica la Diputació reforça els 35 centres locals de serveis a les empreses que presten aquest servei per consolidar el teixit empresarial existent i reforçar la seva competitivitat. 

L'objectiu de la nova etapa continua sent el de difondre i estendre la reempresa a la demarcació de Barcelona com un model d'emprenedoria i de creixement empresarial consolidat i que incideix en la continuïtat de les empreses. Fruit del bon desenvolupament del conveni de col·laboració dels anys 2012-2015, la Diputació ha anunciat que invertirà 1 milió d'euros per reforçar els 35 centres locals de serveis a les empreses que presten aquest servei i per consolidar el teixit empresarial existent i reforçar la seva competitivitat.

256 reempreses d'èxit
 
Tal i com ha exposat Abad, "durant el període 2012-2015 la col·laboració entre ambdues entitats ha donat com a fruits: 256 reempreses d’èxit, 947 llocs de feina salvaguardats i una inversió induïda de 13 M€". Tota aquesta gestió ha estat realitzada pels 35 centres locals de serveis a les empreses  on s’ha implementat el servei de Reempresa. Aquests centres han atès, en el seu conjunt, 1.251 usuaris reemprenedors i 997 empreses cedents. El projecte va comptar amb una dotació de 324.000€ (75% DIBA i 25% Cecot) per al període 2012-2015.
 
Destaquen, en el rànking de les 256 reempreses d'èxit dels CLSE de la demarcació de Barcelona: l’Ajuntament de Sabadell (30), l'Ajuntament de Badalona (27), el Tecnocampus de Mataró-Maresme (19), Granollers Mercat (18), l’EMFO Mollet del Vallès (18) i l’Ajuntament de Manresa (16). "Si prenem de referència altres indicadors, com ara la inversió induïda, la referent a quanties econòmiques de les operacions, els rànkings varia", ha matisat Abad, "ja que hi ha centres que han assolit menys nombre de reempreses d’èxit però d’una dimensió econòmica més gran o complexa".
 
El president de la Cecot i del Centre de Reempresa de Catalunya ha informat també del còmput total de reempreses d’èxit durant el període 2012-2015 a tota la província de Barcelona, que inclou la col·laboració de totes les entitats participants a la demarcació, i les de Barcelona ciutat: "en total, s’han materialitzat 521 reempreses d’èxit a tota la província de Barcelona, s’han salvaguardat 1.927 llocs de treball a tota la demarcació i s’han aconseguit més de 28 M€ d’inversió induïda". Els tècnics i consultors/es de totes les entitats que presten el servei de Reempresa a la província, han atès durant els últims anys a 3.465 persones que volien reemprendre un negoci i 2.045 empreses cedents.
 
Abad s’ha mostrat convençut que "donar continuïtat a aquesta tasca conjunta, de cooperació i compromís públic-privat, reforçarà i consolidarà el teixit empresarial en els territoris i ens beneficiarà col·lectivament a tots. I sinó, quan tornem a fer balanç, recupereu aquesta afirmació de l’hemeroteca i ens donareu la raó". 
 
En la mateixa línia s’ha expressat Castells, "el que suposa la renovació de l’acord amb la Cecot per la reempresa és fer una aposta per la millora contínua d’un projecte que està tenint molt bons resultats", i ha afegit que la Diputació de Barcelona amb aquest pas està certificant una aposta pel manteniment de teixit empresarial, que és un èxit i que, "per tant, ha d’haver recursos perquè les àrees de promoció econòmica i servei a les empreses dels ajuntaments i centres de servei locals puguin assolir uns objectius que ens beneficiaran a tots". Segons ha anunciat Castells, "aquesta aposta passa per incrementar la inversió a un milió d’euros per al 2016, 100% destinat als centres locals de serveis a les empreses". El vicepresident de la Diputació ha remarcat que es farà arribar als CLSE els requisits de la dotació i que, entre els criteris definits es fomentarà els indicadors relatius a la productivitat. "La gestió dels recursos públics ha de ser el més acurada i optimitzada possible i cal que generi retorn, i el reempresa està mantenint teixit empresarial i llocs de treball", ha conclòs.