El Consell Comarcal busca joves a l'atur per un nou programa d'ocupació

Es gestionen sis projectes diferents als quals podran participar un total de 150 persones de 17 municipis

La Torre
19 de gener del 2016
Actualitzat a les 10:13h
El Consell Comarcal del Vallès Occidental ha engegat aquest mes de gener cinc projectes comarcals, que volen fomentar l’ocupació entre els i les joves de la comarca. En total es destinaran 951.686’36 euros en diferents projectes que es portaran a terme en diferents municipis. Aquest finançament s’ha aconseguit en el marc del Programa de Garantia Juvenil a Catalunya a través de diferents programes del SOC.

Durant tot el 2016 el Consell Comarcal gestionarà sis projectes diferents als quals podran participar un total de 150 joves de 17 municipis: Badia del Vallès, Barberà del Vallès, Castellar del Vallès, Castellbisbal, Gallifa, Matadepera, Palau-solità i Plegamans, Polinyà, Rellinars, Ripollet, Sant Cugat del Vallès, Sant Llorenç Savall, Sant Quirze del Vallès, Sentmenat, Ullastrell, Vacarisses i Viladecavalls.

El Consell Comarcal fa, d’aquesta manera, “una aposta decidida per estar al costat dels ajuntaments per fer un pas endavant per incidir en l’atur juvenil. Estem posant eines i mecanismes per tal que els joves de la comarca puguin accedir a espais de formació, a espais de coneixement i fins i tot, puguin conèixer el món laboral i treballar”, explica el conseller comarcal, Joan Carles Paredes, president de la Comissió Informativa de Promoció Econòmica i Ocupació.

Així mateix, assegura que “els projectes que es realitzen des del Consell Comarcal, amb la implicació i participació dels municipis, es dirigeixen a joves amb perfils diferents i amb situacions diferents. Volem ser al costat d’aquells i aquelles joves que volen aprendre un ofici, dels qui no tenen formació, dels qui són emprenedors, dels qui tenen una titulació superior però no han pogut entrar al món laboral, dels qui tenen idees i no saben com poder portar-les a terme”.

Requisits de les persones participants
Per poder participar, els i les joves han d’estar inscrits a l’Oficina de Treball com a demandant d’ocupació no ocupat. També han d’estar inscrits al Pla de Garantia Juvenil: tenir entre 16 i 29 anys, no haver treballat en els darrers 30 dies i no estar rebent formació actualment. A banda, les persones participants han de disposar de permís de residència i treball, han de poder desplaçar-se, bona comprensió del català i el castellà i coneixements d’informàtica a nivell d’usuari.

El Vallès Occidental forma part de la Xarxa d’impulsors del Pla de Garantia Juvenil donant cobertura als 17 municipis citats. Els joves reben assessorament i informació a les Oficines Consell Comarcal del Vallès Occidental de Sabadell i Terrassa i també es compta amb un servei itinerant als diferents municipis amb cita prèvia.

A banda, els 5 municipis restants, compten amb un impulsor local (Terrassa, Sabadell, Rubí, Cerdanyola del Vallès i Sant Cugat del Vallès). A través d’aquesta xarxa d’impulsors es seleccionaran les persones participants a cada projecte.