En les competicions internacionals de korfbal, Catalunya ja és independent

La Torre
14 de gener del 2016
Actualitzat el 15 de gener a les 18:43h
Captura de la pàgina oficial de l'International Korfball Federation
Captura de la pàgina oficial de l'International Korfball Federation

Aquesta setmana (del 13 al 16 de gener) s'està disputant a Budapest la IKF Europa Korfball CUP, el que es coneix com el campionat d'Europa de Clubs i que és la màxima competició europea de korfbal. Catalunya hi té un representant, el conjunt egarenc Korfbal Assessoria Vallparadís que hi participa per tercera vegada -la segona de forma consecutiva- i que aspira a medalla. 

Pels neòfits en aquest esport pot sorprendre que en la pàgina de la International Korfball Federation s'utilitzi com a bandera oficial per identificar el Vallparadís la catalana i no l'espanyola com passa en la resta de competicions internacionals. Així, al costat dels representants de França, Portugal o Hongria, amb la corresponent insígnia del seu país, trobem els egarencs amb la senyera. 

Cal dir que per la Federació Internacional de Korfbal Espanya no té rellevància ja que no disposa de selecció com a tal en aquest esport i l'única que competeix a nivell internacional, també en els mundials, és la selecció de Catalunya. I és que la selecció catalana de Korfbal des de fa uns anys està a l'elit i juga de tu a tu amb les grans potències, com ho demostra el recentment disputat Mundial a Bèlgica on va quedar cinquena

Així doncs, el nostre país està situat entre les principals potències de Korfbal i per aquest motiu quan tenim equips com el mateix Vallparadís, o el Castellbisbal i KC Barcelona que participen en l'Europa Shield 2016 se'ls representa sempre amb la bandera catalana i no amb l'espanyola.

Adhesió a la campanya #Guanyarem

Els jugadors de la selecció catalana de korfbal s’han adherit a la campanya #Guanyarem, impulsada per la Plataforma pro Seleccions Catalanes, la UFEC i la UCEC. Aquesta té per objectiu convertir l’esport català en un referent a Europa, mitjançant els suports d’un gran nombre d’esportistes catalans de més d’una quarantena de disciplines, entre els quals destaquen Carles Puyol, Kilian Jornet, Xavi Hernández o Núria Picas. La selecció catalana de korfbal participa en campionats oficials des de l'any 1998, amb el reconeixement com a membre de ple dret des de l'any 2005. Es tracta d'un dels pocs esports mixtos que existeixen.