Un dibuix de Salvador Alavedra, cartell del Festival de Jazz Terrassa 2016

La imatge de la 35a edició del certamen recull en la figura d'un acolorit contrabaixista captada per l'artista egarenc l'any 1989

Part del cartell que presenta la nova edició del Festival de Jazz
Part del cartell que presenta la nova edició del Festival de Jazz
La Torre
12 de gener del 2016
Actualitzat a les 16:58h
"L'espectador que mira a través del dibuix" així descriu Ramon Casanelles a Salvador Alavedra i Invers, terrassenc i dibuixant, a propòsit de l'exposició El dibuix i la música organitzada l'estiu passat al Centre Cultural Terrassa. Uns dies més tard, el 15 de juliol, l'artista, mecenes i activista cultural terrassenc moria als 96 anys coneixedor, però, que un dels seus estimats dibuixos seria el cartell de la propera edició del festival de jazz de la ciutat. 

Salvador Alavedra (1919 - 2015) va mostrar com ningú molts dels moments jazzístics esdevinguts a Terrassa. Bé a la històrica Jazz Cava –de la qual va ser-ne patrocinador-, als concerts organitzats pel festival al Centre Cultural o als carrers i places de la ciutat. També a la Nova Jazz Cava va desenfundar del seu estoig els llapis, mentre com espectador compromès, mirava a través del dibuix per prendre el moment a través de la línia.

Adela Farré, expresidenta d'Amics de les Arts i Joventuts Musicals, descriu a Salvador Alavedra com a "art, compromís i generositat" i recorda el seu eix vital amb el dibuix, "dibuixant subtil, de traç ràpid que maldava per capturar la màgia del moment efímer, sovint submergit en l’emoció inaprehensible de la música, de l’expressió fugaç d’un cantant d’òpera o d’un jazzman".

També al capdavant d’Amics de les Arts i JM, Salvador Alavedra va mostrar gran afinitat i compromís envers el club de jazz de l’entitat i extraordinària passió per la música en directe. Enguany l’Ajuntament de Terrassa li atorgarà la Medalla d’Honor de la Ciutat a títol pòstum i el març de 2016 una petita part de seu llegat artístic voleiarà per molts racons de la ciutat de la mà del seu festival de jazz.

El cartell de la 35a edició del certamen recull en la figura d'un acolorit contrabaixista captada l'any 1989, l’esperit creador i d’estil profundament personal del mestre del traç i compte en el grafisme amb l’estimable col·laboració del més petit del seus fills, en Ricardo.