Carta als Reis d'Orient

"Simplement vull un món on pugui anar amb el cap ben alt, sense sentir-me excloïa com a persona, poder passejar i accedir a qualsevol lloc amb la meva cadira de rodes i veure com la gent és feliç", escriu Joan Vila Roura

La Torre
08 de gener del 2016
Actualitzat el 11 de gener a les 16:13h
Carta al reis d’Orient:

Per mi no es fàcil fer una carta als Reis, doncs les coses materials que m’agraden són molt bàsiques però això no vol dir que no vulgui demanar-ne.

El meu primer desig és per un món millor. Voldria demanar a tots els pares que tornin a ensenyar els valors essencials als seus fills doncs són els que realment ens fan persones.
Ensenyar que la tecnologia és fantàstica i que ajuda a millorar moltes coses, però també n’espatlla d’altres. Fa que les relacions entre persones quedi arraconada en segon terme.

Moltes vegades em pregunto que se n'’ha fet d’aquells jocs als que jugaven els nostres pares a l’escola? Amb ells es aprenia a competir, compartir, lluitar per aconseguir, respectar, guanyar, perdre, valorar, agrair i tantes coses mes. I són aquests els valors que faran dels fills millors persones.

I aquests seran les persones encarregades de que quan jo sigui gran la meva vida pugui ser millor i mes digna. Si ajunten valors, sensibilitat, estudis i tecnologia, molta gent com jo guanyarà en qualitat de vida.

Els valors serviran perquè sigui una mes d’entre la multitud, sense que ningú m’hagi de mirar de reüll. La sensibilitat perquè hi hagi gent que pensi que no tothom té unes mateixes característiques i adaptaran les ciutats per aquestes diferències. Els estudis per trobar solucions en diferents àmbits, com poden ser a medicina, la cura de malalties i també en la prevenció de moltíssimes altres coses. I la tecnologia es la que farà que totes les coses que hi dit fins ara siguin possibles.

Simplement vull un món on pugui anar amb el cap ben alt, sense sentir-me excloïa com a persona, poder passejar i accedir a qualsevol lloc amb la meva cadira de rodes i veure com la gent és feliç.

També vull demanar sort per la mare, doncs per fi és ella qui hem desperta cada dia, em vesteix cada dia, em dona l’esmorzar cada dia. Sóc feliç de veure com podem gaudir l’una de l’altra i espero que pugui ser així d’ara en endavant.

Bé estimats Reis d’Orient, espero que feu tot el possible per millorar aquest món. I quan marxeu emporteu-vos les guerres, l’enveja, l’egoïsme, la violència, les armes i totes les coses que no ens aportin res de bo.

Fins l’any que ve.
Montserrat.