Policies de Terrassa denuncien la regidora de la CUP

Els fets es remunten a unes paraules pronunciades en el ple municipal de juliol

Joan Manel Oller
07 de gener del 2016
Actualitzat el 08 de gener a les 18:59h
Maria Sirvent és advocada i regidora per la CUP Terrassa
Maria Sirvent és advocada i regidora per la CUP Terrassa | Cristóbal Castro

La CUP de Terrassa ha fet públic que 15 policies locals han interposat una querella contra la formació i contra la seva regidora, Maria Sirvent. "Per injúries i difamacions contra el cos municipal, en uns comentaris fets en el ple de juliol", indiquen els seus portaveus. "Avui encetem la campanya per aturar els peus a aquest grup de policies, que no tenen el suport de la resta, i que es pensen que poden dictar el nostre pensament".

La regidora va rebre la notificació de la denúncia a principis de desembre. La data de la citació està situada en el proper divendres 22 de gener, als Jutjats de Terrassa.

"Algunes de les persones d'aquest grup estan vinculat al Grup d'Intervenció Especial (GIE), grup del qual la CUP demana la seva dissolució immediata. I és que el GIE té un estens currículum en accions contràries als moviments socials de la ciutat. Precisament per la nostra campanya favorable a dissoldre els GIE (que de fet va ser un clar compromís durant la campanya electoral de maig de 2015), un nucli d'agents locals va començar a maniobrar en contra de la CUP. Ja en el seu moment es van adreçar a l'alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, per a què aturés la nostra activitat política. Vist l'escàs èxit del seu intent, el grup de policies sembla haver optat per intentar judicialitzar el conflicte."

Des del la CUP es considera que la iniciativa fracasarà "donat que les intervencions de la regidora Sirvent són en general educades i respectuoses. I és que la contundència en els plantejaments no està renyida amb la veracitat i el 'savoir faire'. Ens estranya, per tant, ser víctimes d'aquest tipus de denúncies fantasma."  

La CUP dóna suport a la creació d'un Front Comú "per acabar amb els abusos policials i la sensació d'impunitat que acompanya al GIE. En aquest sentit, diferents col·lectius i moviments socials desenvoluparan una campanya durant el mes de gener, qüestionant el model policial actual de la nostra ciutat".

Fonts de l'Ajuntament han manifestat a La Torre que hi ha coneixement de la querella però reblen que l'han presentat unes persones a títol totalment individual sense que el cos hi tingui cap implicació.