Carta oberta d'un soci, ex esportista i ex empleat del CN Terrassa

"Ara tenim en marxa un procés electoral, segons el meu parer, l'únic camí per normalitzar el present i el futur del club. Tinc tota la confiança en la candidatura "el Club que volem", encapçalada per Jordi Martin", escriu Toni Codina

Toni Codina
29 de novembre del 2015
Fa uns mesos vaig escriure una carta oberta alertant de la dubtosa i equivocada línia que estava portant a terme la direcció del Club Natació Terrassa, i el temps i els fets han confirmat que les sospites no eren producte d'especulacions sense arguments. 

Durant un temps massa llarg s'ha seguit dubtant de les meves intencions amb la denúncia pública que vaig fer, però després de las declaracions del President d'Honor Jesús Cortés, per notificar la seva renúncia a la Vicepresidència, on amb una sinceritat que l'honora, va explicar molt clarament els fets que confirmen aquelles opinions i pensaments que jo manifestava.

Vull aclarir que personalment agraeixo la gestió voluntària de tots els directius de aquesta etapa i de totes les anteriors, per la seva dedicació i altruisme en benefici del nostre club, malgrat que en la darrera etapa no han estat especialment encertats en la presa de decisions, ni el la elecció del Director General anterior, ni en la gestió que es va fer del funcionament ordinari del Club.

Ara tenim en marxa un procés electoral, segons el meu parer, l'únic camí per normalitzar el present i el futur del club. Com a soci, ex esportista i ex empleat del Club Natació Terrassa, tinc una opinió formada sobre aquest procés i una visió clara sobre el que és i ha de ser el club i els seus valors:  

1.- El Club pertany als socis.
2.- Els empleats i els socis són el patrimoni del Club.
3.- L'esport per a tothom ha de ser el motor que el faci rutllar.
4.-Tenir cura que la pràctica esportiva arribi a tots els sectors: lleure, salut, iniciació, perfeccionament, tecnificació i alta competició.
5.- Educació i formació són valors que cal impulsar i preservar.

En aquests moments, hi ha dues precandidatures que estan treballant per preparar-se i oferir als socis un projecte de present i futur per al Club Natació Terrassa. Jo personalment tinc tota la confiança en la candidatura "el Club que volem", encapçalada per Jordi Martin.

Perquè el meu suport cap a ells? 
Tenen un equip equilibrat representant transversalment les diferents activitats del club. Està format per professionals de diferents sectors: universitaris, empresaris i treballadors, tots ells conscients de la situació delicada en la que el Club es torba en aquests moments. Són socis actius tant esportivament, com a voluntaris i col·laboracions en actes socials i esportius. 

Aquesta candidatura, que al meu parer, és la millor preparada per assumir la gestió del nostre Club, té dues particularitats significatives i que són una novetat. Per primera vegada dues dones serien vicepresidentes i també tindríem un president professional del sector esportiu. El Jordi Martin, candidat a president, reuneix moltes qualitats que l'avalen. Llicenciat en Educació Física, Màster en Direcció Publica, ha estat, Subdirector General d'Activitats Esportives i Infraestructures de la Generalitat, director d'institut en el sector educatiu, Secretari Tècnic  del Consell Esportiu de Terrassa, Cap de Personal de la Subseu Olímpica de Terrassa 1992, responsable tècnic en la redacció del Pla d'Equipaments Esportius 2007-2017 i director del projecte "Terrassa Ciutat del Bàsquet Català 2012" i, per als que el coneixem, en tots aquests llocs ha posat de manifest, la seva eficiència i ha deixat una imatge i un saber fer immillorable, tant en la presa de decisions, com en la gestió i el tracte amb els seus equips de treball i tot el personal directe o indirectament al seu càrrec.

Amb tot aquest currículum, a ningú se li pot escapar que sap perfectament com funcionen els organismes oficials, federacions, ajuntaments, Diputació, Generalitat, Consejo Superior de Deportes, etc, degut a la relació que ha tingut amb tots ells per motius obvis de relació professional. Per a ell no és un món desconegut i ell tampoc és un desconegut en aquest món, i ara, més que mai, necessitem del suport i la complicitat d'aquests organismes per sortir de la situació en que ens trobem.

Com ex empleat del Club Natació Terrassa i coneixent les tensions i els "diuen diuen" que es produeixen de forma interessada o no, en un procés electoral, vull remarcar que aquesta candidatura "el Club que volem", té un respecte total per a tots els treballadors del Club. Compten amb tothom i tothom ha de ser important per ajudar a la seva millora, no sobra ningú. Són juntament amb els socis, el patrimoni del club. 

Com el club és, hi ha ser dels socis, convido a la màxima participació perquè és el millor camí per deixar enrere aquesta etapa. Visca el Club Natació Terrassa!

Toni Codina