Vacarisses dóna suport a la resolució del Parlament per crear un estat català

La votació va ser secreta, a petició d'un dels regidors de l'oposició | El ple també va aprovar adherir-se a la plataforma per un habitatge digne i en defensa de rebaixar l'IVA cultutral

La Torre
29 de novembre del 2015
L’Ajuntament de Vacarisses va celebrar aquesta setmana el ple ordinari de novembre. ERC va presentar una moció de suport a la resolució 1/XI del Parlament de Catalunya, que inicia el procés de creació d'un estat català independent en forma de república, a més d'un procés constituent.

El regidor de Veïns per Vacarisses Pedro Serna va sol·licitar que la votació fos secreta "per no influenciar ningú". L’alcalde de Vacarisses, Antoni Masana, va acceptar aquesta petició sense precedents, perquè tothom se sentís "més còmode". Finalment, la moció va ser aprovada amb 5 vots a favor, 2 en contra i 6 abstencions.

Modificacions de crèdit

Un dels primers punts de l’ordre del dia era la proposta de la regidora d’Hisenda, Mariana Ríos, de modificacions de crèdit per a suplements finançats amb el romanent líquid de tresoreria. Aquests diners es destinaran a la reposició d’equips i instal·lacions necessàries per al manteniment de la xarxa de distribució d’aigua potable i de camins i carrers de Vacarisses, a equips i aplicacions informàtiques per a la digitalització de les despeses municipals, i a un equip de cloració per al Mas Mimó. Els partits de l’oposició, UIPV i Veïns per Vacarisses, van abstenir-se en la votació.

Plataforma per un habitatge digne

Una de les mocions de la darrera sessió plenària que es va aprovar per unanimitat va ser l’adhesió al manifest local per a la creació d’una plataforma de municipis per a l’habitatge digne i contra la pobresa energètica. Aquesta pretén ser un instrument per plantejar l’adopció de mesures polítiques orientades a trobar “una solució estructural i sostenible dels problemes relacionats amb l’habitatge al nostre país”. A més d’explicar algunes de les demandes en aquest sentit, la regidora d’Habitatge, Marisa Santander, va voler reconèixer “el mèrit indiscutible de moviments socials com les PAH”.

Rebaixa de l’IVA cultural

De nou per unanimitat, es va aprovar una moció en defensa de la rebaixa de l’IVA cultural, que el govern del Partit Popular va pujar fins al 21%, fixant-lo en la franja més alta d’Europa. Per considerar-ho “un clar cop a la creació i l’accés a la cultura de la majoria de la ciutadania”, se sol·licita un IVA cultural del 5%, harmonitzat a tot el territori de la Unió Europea.

Subvenció a l’Escola de Música

La regidora d’Educació, Marisa Santander, va explicar la subvenció de 30.235,28 euros atorgada per la Generalitat de Catalunya a l’Escola Municipal de Música per a l’any 2015. Per tramitar-ne el pagament, es requeria acord del ple.