L'empremta de Roser López, a Terrassa en una triple exposició

La proposta recull obres de l'artista, museòloga i productora i de tretze artistes i col·lectius terrassencs

La Torre
28 de novembre del 2015
Actualitzat a les 7:43h
L’Ajuntament de Terrassa, a través del servei de Cultura, organitza el projecte artístic “Diàlegs amb Roser López Monsó”, que fa un recorregut per la trajectòria d’aquesta artista multidisciplinar i pel seu impacte en la cultura contemporània a Terrassa. La iniciativa, a cura de Juan Carlos Estudillo, s’emmarca en el cicle de suport i difusió als artistes locals Art Terrassa 2015. 

“Diàlegs amb Roser López Monsò” té com objectiu establir una llaç comunicatiu entre obres de López Monsò i les d’una sèrie d’artistes i col·lectius seleccionats. El projecte s’ha concretat en tres exposicions simultànies en tres espais de la ciutat: “Tot art abraça un concepte”, a l’espaiDos de la Sala Muncunill, “Paraules i objectes. De subtileses i conviccions”, a la Casa Soler i Palet, i “Nous diàlegs”, a l’Estudi Tigomigo.

El curador de la mostra, Juan Carlos Estudilllo, va treballar estretament amb López Monsò al Laboratori Creatiu d’Amics de les Arts, i junts van fundar l’associació de gestió cultural Aprop’art, a banda de participar conjuntament en diversos projectes artístics. Estudillo va convidar a participar al projecte a artistes i col·lectius amb una visió artística propera a la de López Monsò: Acebuch, Lluís Alabern, Imanol Buisan, Mercè Casanovas, Jordi F. Fernàndez, Rosanna Fontanet, Xavier Juanhuix, Miquel Llonch, Moreno&Soria, Irene Pérez, Joan Ignasi Ros, Tigo&migo Edicions i Gabriel Verderi. 

Dissabte, 28 de novembre, s’inauguraran les tres exposicions, començant per l’Estudi Tigomigo (Viveret, 17) a les 18 h, després la de la Casa Soler i Palet, a les 18.45 h i finalment la de l’espaiDos de la Sala Muncunill, a les 19.15 h. Totes tres exposicions es podran veure fins el 10 de gener de 2016.

Una artista única

Roser López Monsò (1973-2014) va ser una dona essencial en el desenvolupament de les pràctiques artístiques contemporànies a la ciutat en múltiples àmbits. Va ser gestora, museòloga, productora, mediadora i difusora, a més d’artista visual i escriptora. Amb aquest projecte, la ciutat li ret homenatge per les seves aportacions. 

De la seva trajectòria destaquen projectes com “Aixovar” (Cicle Art Terrassa 2012) i, com a comissària, “Les Pedres” (Cicle Art Terrassa 2011). Va ser també jurat del I Cicle de Poesia Visual al Carrer, va participar en el projecte “La memòria representada” (Cicle Art Terrassa 2013) i va impulsar la creació del Laboratori Creatiu d’Amics de les Arts.