La Biblioteca Central obrirà en horari nocturn el gener

Aprovada per unanimitat la proposta presentada per ERC-MES al ple municipal de Terrassa per oferir un servei als estudiants en època d'exàmens

La Torre
27 de novembre del 2015
Actualitzat el 28 de novembre a les 19:57h
El grup municipal d'ERC-MES va veure com en la sessió plenària d'aquest mes de novembre s'aprovava per unanimitat la seva proposta de resolució sobre l'opció d'obrir la Biblioteca Central de Terrassa en horari nocturn en època d'exàmens. Aquesta reivindicació històrica de les JERC s'ha fet escoltar finalment i ha obtingut el beneplàcit de la resta de grups polítics. L'objectiu és donar un espai "adequat d'estudi perquè tots els estudiants puguin preparar els seus exàmens".

Fins ara, la BCT tancava a partir de les vuit del vespre, ara, l'equipament s'adaptarà al curs acadèmic d'alumnes de batxillerat i universitaris i romandrà accessible per aquells estudiants que ho desitgin fins a les 12 de la mitjanit. Això sí, només durant els dies no festius del mes de gener de 2016. Paral·lelament es realitza un estudi sobre els costos i beneficis d'aquesta prova pilot per tal de decidir si procedeix o no oferir aquest servei de caràcter estable durant la resta de períodes d'examens.
 

Obertura en horari nocturn de la BCT


D'altra banda, el ple municipal també va aprovar per unanimitat modifir l'ordenança general de subvencions. Aquesta proposta d'ERC-MES tenia com a objectiu paliar una mancança del reglament actual, el qual no presentava "cap mètode objectiu per explicar quines sol·licituds es prioritzen per sobre les altres. En un moment on el capítol de subvencions pateix d'estretors creiem que s'ha d'aconseguir que les subvencions tinguin em màxim retorn social possible", van defensar els republicans. Amb la modificació es pretén a més a esvair "qualsevol dubte d'amiguisme o clientelisme polític en les subvencions atorgades". 
 

Moció per canviar el reglament per a les subvencions