Alcaldes del Bages estudien portar als jutjats la concessió de la C-16

Consideren "insostenible" la situació i estudiarà presentar denúncia sobre les condicions de l'autopista Terrassa - Manresa

Consell d'Alcaldes del Bages, reunit aquest dijous al Consell Comarcal.
Consell d'Alcaldes del Bages, reunit aquest dijous al Consell Comarcal. | CCBages
Redacció
27 de novembre del 2015
Actualitzat a les 6:48h

Consell d'Alcaldes del Bages, reunit aquest dijous al Consell Comarcal. Foto: CCBages


El Consell d'Alcaldes del Bages s'ha reunit aquest dijous al matí de manera extraordinària per analitzar la situació a la C-55 després dels greus incidents que han tingut lloc aquesta setmana. Després de la reunió, els alcaldes han volgut mostrar la seva unitat davant d'un problema que afecta a tots els ciutadans de la comarca. El seu president, Ferran Estruch, alcalde de Cardona, ha qualificat la situació d'"insostenible" i ha manifestat que els alcaldes estan decebuts tant amb la gestió de les obres com amb els protocols de resposta quan es produeixen incidents com el d'aquesta setmana.

Alliberament definitiu del peatge

El Consell d'Alcaldes ha tornat a insistir amb la petició d'alliberament definitiu del peatge de la C-16. Com a pas previ, a finals d'octubre es va demanar al Secretari d'Infraestructures l'alliberament del peatge mentre durin les obres a la C-55. Uns dies més tard la petició es va tornar a traslladar a la direcció General de Trànsit  i la resposta va tornar a ser negativa. Ara s'exigeix l'alliberament definitiu.

Mesures urgents

Davant aquesta situació, els alcaldes reclamen una reunió en un termini de 10 dies amb el conseller de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat, Santi Vila, i es reserven el dret d'emprendre accions legals davant d'unes condicions de concessió de la C-16 que consideren inadmissibles. El Consell d'Alcaldes ha reiterat la necessitat de desdoblar la C-55 i la construcció dels enllaços en totes direccions a Viladordis i el Pont de Vilomara. A més, també es reivindica la finalització de la construcció de la carretera B-40 entre Viladecavalls i Abrera. En paral·lel, es recorda la importància de reivindicar millores en el transport ferroviari, una infraestructura que no allibera el trànsit per carretera per la seva falta de competitivitat.

Mantenir la pressió

Els alcaldes traslladaran totes aquestes peticions al Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat, al Ministeri de Foment i als agents polítics i socials del territori. Finalment, s'han compromès a mantenir la pressió per acabar amb la manca de seguretat a la C-55. La setmana vinent està prevista una reunió amb la directora general del Servei Català del Trànsit.