​L'agenda de regidors de govern, al web municipal

El Consistori vol avançar per fer palès el seu compromís de transparència

La Torre
26 de novembre del 2015
Actualitzat el 30 de novembre a les 9:24h
L’agenda de les regidores i els regidors de l’equip de govern de l’Ajuntament de Terrassa és, des d’aquesta setmana, d’accés públic a través de la pàgina web municipal. D’aquesta manera, el conjunt de la ciutadania pot consultar les activitats dels membres de l’equip de Govern derivades de l’exercici del seu càrrec públic: actes oficials o institucionals, reunions de treball, amb particulars o representants d’entitats, institucions o empreses. 

La publicació de les agendes és una mesura encaminada a facilitar la transparència en l’activitat de tots els membres del Consistori, i per aquest motiu l’aplicació amb la qual s’ha fet possible s’ha posat a disposició de tots els grups municipals. La iniciativa s’afegeix al compromís de l’alcalde Jordi Ballart de fer públics tots els actes de la seva agenda com a alcalde de Terrassa, actes que es poden consultar al web municipal des del setembre. 

Continuar avançant amb la transparència és un dels compromisos del govern municipal per a aquest mandat. Fruit d’aquest compromís, s’ha creat durant aquest mandat una Comissió Informativa Especial en Matèria de Transparència, constituïda el passat mes de juliol pels set Grups Polítics Municipals, per facilitar l’accés de la ciutadania a la informació pública que generi l’Ajuntament de Terrassa. 

L’Ajuntament de Terrassa va fregar la màxima puntuació en la passada edició de l’Índex de Transparència dels Ajuntaments (ITA) que avalua la transparència dels 110 ajuntament més grans de l’Estat a partir de l’anàlisi de 80 indicadors. Va obtenir una puntuació de 97,5 punts, la més alta de la seva història i la tercera més elevada del rànquing de l’organització Transparència Internacional.  

Així mateix, l’Ajuntament de Terrassa va rebre l’any passat el Premi a la Transparència CNIS 2014, convocat pel IV Congrés Nacional d’Interoperabilitat i Seguretat, en reconeixement al projecte Govern Obert, que va facilitar la creació, l’any 2013, dels portals Open Data i de Transparència.