200 dones i nenes gitanes es reuniran a Terrassa

Reflexionar al voltant de les causes de la violència i l'abandonament escolar prematur de les n

La Torre
26 de novembre del 2015
Actualitzat a les 11:17h
El proper dissabte 28 de novembre més de 200 dones i nenes gitanes de tota Catalunya es reuniran a Terrassa per reflexionar al voltant de les causes de la violència des del naixement i l'abandonament escolar prematur de les nenes i noies gitanes, posant èmfasi en el pas de la primària a la secundària; es buscaran alternatives i propostes d’actuació per a superar-ho.

L'Associació Gitana de dones Drom Kotar Mestipen i l’Escola Mare de Deu de Montserrat organitzen conjuntament la dissetena edició de la trobada d’estudiants gitanes de Catalunya a Terrassa.

L’objectiu és reflexionar i debatre sobre l’educació com a forma de superació de les desigualtats que pateixen les dones gitanes. Per això es reflexionarà al voltant de les causes de la violència 0 des dels 0 anys i l’abandonament escolar prematur de les nenes i noies gitanes, posant èmfasi en el pas de la primària a la secundària; es buscaran alternatives i propostes d’actuació per a superar-ho.

Al mateix temps es debatrà sobre la prevenció de conflictes a la escola i sobre una educació compromesa amb la no-violència. A la trobada hi haurà una taula de referents gitanes formada per noies estudiants gitanes de diferents nivells educatius entre les que es troben noies gitanes universitàries, que compartiran la seva experiència. Després, en format de grups de treball, reflexionarem al voltant dels diferents temes relacionats amb l’educació per tal d’oferir alternatives i propostes de millora per aconseguir l’èxit educatiu de les nenes gitanes a Catalunya.

En la taula de inauguració participaran entre d’altres Montserrat Gatell i Pérez, presidenta de l’Institut Català de les Dones, Lluïsa Melgares Aguirre, Regidora de Polítiques de Gènere de l’Ajuntament de Terrassa, Manuel Heredia Jiménez, assessor en matèria d’atenció a la comunitat gitana del Departament de Benestar Social i Família.

Lloc: CEIP Mare de Déu de Montserrat. C/ Badajoz, no12 - 08227 (Terrassa)
Horari: De 16:00 a 20:00
Data: Dissabte 28 de Novembre de 2015
Més informació: Associació Gitana de Dones Drom Kotar Mestipen: 93 304.30.00