A uns 140 restaurants ens podem acabar el plat a casa

La campanya “Acaba’t el plat a casa” està concebuda per reduir el menjar que es llença al sector de la restauració, fomentant que el client es pugui endur en una carmanyola el que no hagi consumit

990_1448476055ACABAT
990_1448476055ACABAT
PUBLICITAT
26 de novembre del 2015
Actualitzat el 27 de novembre a les 20:19h
Un total de 137 restaurants del Vallès Occidental ja són Restaurants Recooperem i fan possible que els seus clients s’enduguin aquells aliments que els han sobrat per acabar-se’ls a casa.
 
Reduir el menjar que es llença als restaurants
 
La campanya “Acaba’t el plat a casa” està concebuda per reduir el menjar que es llença al sector de la restauració, fomentant que el client es pugui endur en una carmanyola el que no hagi consumit.
 
L’objectiu del Consorci amb aquesta acció és implicar al màxim de restaurants de la comarca en la promoció de l’hàbit d’endur-se el menjar que ha sobrat del plat. Aquesta pràctica ja la duen a terme alguns restaurants i clients, però encara no està estesa al conjunt de la societat, per això, amb la campanya es vol donar normalitzar i donar visibilitat a una acció que comporta una millora medi ambiental, social i econòmica.
 
37 restaurants hi participen per primera vegada
 
L’any 2014 van participar en la primera edició de la campanya un total de 122 Restaurants RECOOPEREM i es van repartir 14.000 envasos per aprofitar aliments. Aquest any des del Consorci s’ha apostat per incrementar el nombre de restaurants, arribant fins als 137. D’aquests, 37, hi participen per primera vegada. Es pot conèixer l’experiència de la primera edició de la campanya en aquest vídeo.
 
El Consorci ha proveït als restaurants de carmanyoles per facilitar als clients i les clientes endur-se els aliments sobrants del seu àpat i bosses perquè aquests s’ho pugin emportar còmodament. D’aquesta manera, el client quan arribi a casa podrà consumir el que ha sobrat, congelar-ho per un altre dia o aprofitar-ho convertint les sobres en una recepta original.
 
10.000 carmanyoles de material compostable
 
Fins al moment, el Consorci ha repartit més de 10.000 carmanyoles i s’espera que se’n puguin demanar algunes més, ja que la campanya està oberta a que hi participin nous restaurants.
 
Com a novetat, amb l’objectiu de reduir l’impacte ambiental dels elements d’un sol ús d’aquesta campanya, tant les carmanyoles com les bosses són de material compostable, i per tant, s’han de llençar al contenidor de l’orgànica. D’aquesta manera es transformaran en compost i no suposaran un augment dels residus de plàstic. Es tracta d’un producte nou i atractiu per als restaurants que ha tingut molt bona rebuda.
 
A la pàgina web de la campanya, la ciutadania podrà trobar tots els Restaurants Recooperem situats en un plànol de la comarca o cercar-los per municipi.