Portar residus a Coll Cardús li costarà a Terrassa molt més car

El Consorci de Residus aprova per unanimitat apujar un 8,5% el preu de tractament de la fracció resta al Centre de Tractament de Residus (CTR-Vallès) | Viladecavalls, Ullastrell, Matadepera, Rellinars i Vacarisses també es veuran perjudicats per l'increment de la taxa

La Torre
26 de novembre del 2015
Actualitzat el 28 de novembre a les 7:30h
El Consorci per a la Gestió de Residus del Vallès Occidental ha aprovat una pujada dels preus de tractament de la fracció resta al Centre de Tractament de Residus (CTR-Vallès). Aquesta pujada, aprovada per unanimitat de tots els grups polítics al ple. L’ens comarcal també va aprovar el pressupost pel 2016 que és de 21.453.386’17 euros.

Pel que fa als preus del CTR-Vallès es produeix un increment del 8’5% per al 2016. Aquest increment respon a dos factors. D’una banda, l’increment del cànon de la Generalitat de Catalunya de disposició a dipòsit que estableix l’Agència de Residus de Catalunya, tal i com marca la normativa aplicable de la Generalitat de Catalunya. I, de l’altra, l’increment dels costos en el transport del rebuig final que surt del CTR-Vallès i que s’ha de portar a dipòsit final. En aquest cas, cal destacar que una part dels residus que surten del centre de tractament ubicat a Vacarisses ja no es queden al dipòsit controlat de Coll Cardús i per tant cal transportar-los fora.

Així, mentre aquest 2015 els ajuntaments de la comarca paguen 72’75 euros per tona entrada al CTR-Vallès, al 2016 en pagaran 78’91. Aquesta pujada, de 6’16 euros, suposa un increment percentual del 8’5%. En relació a aquestes xifres, el president del Consorci, Ricard Torralba, afirma que "el tractament dels residus té un cost elevat, un cost que repercuteix en els ajuntaments i per tant en la ciutadania. Si produïm menys residus i gestionem millor els residus a casa, a la feina o als llocs d’oci, estem contribuint a baixar el cost. Però el que és cert és que quan es produeixen residus cal tractar-los adequadament i de forma que afecti el menys possible al medi ambient i al canvi climàtic". 

La resta dels serveis que presta el Consorci per a la Gestió de Residus del Vallès Occidental no pateixen cap tipus d’increment de preus. Es manté en 57’51 euros per tona el preu públic d’utilització de serveis de tractament de residus voluminosos. Els serveis de la Planta de Biometanització i compostatge de Can Barba també mantenen els preus del 2015. En aquest cas el preu públic d’utilització de servei és de 53’94 euros per tona. I també es manté el preu per la Deixalleria Mòbil en 255’50 euros els dies laborables i 291’50 euros els diumenges.

El ple del Consorci per a la Gestió de Residus del Vallès Occidental va aprovar també el calendari de sessions de 2016, la pròrroga de la gestió de la planta de Biometanització i compostatge de Can Barba, així com el nomenament del nou secretari de la institució per la jubilació de l’actual, Juli Boadella. A partir d’ara el secretari serà el secretari de l’Ajuntament de Terrassa –ens consorciat-, Isidre Colàs.