C's vol eliminar totes les plaques commemoratives on es mencioni Pujol

Ciutadans planteja tres mocions per aquest proper ple municipal de novembre

La Torre
25 de novembre del 2015
Actualitzat a les 7:51h
Ciutadans de Terrassa presenta per al proper ple municipal tres propostes de resolució.

En la primera es demana suprimir la menció expressa a l'expresident Jordi Pujol en les plaques commemoratives dels següents emplaçaments: Zona Esportiva de Can Jofresa amb motiu de la seva inauguració; Àrea Olímpica feta amb motiu de la inauguració de l'Àrea olímpica després de la seva reconversió en subseu olímpica; i del Parc de Vallparadís, placa col·locada amb motiu de la inauguració de la primera part del parc.
 

Supressió referències al pujolisme


En la segona moció, C's proposa que l'Ajuntament de Terrassa estudiï la conveniència de disposar d'un equip depenent de l'Area de Desenvolupament Econòmic, Indústria i Ocupació adreçat a l'orientació i suport d'inversors estrangers i que faciliti la tasca administrativa dels inversors en aspectes com ara: localització de terrenys, oficines i naus industrials per tirar endavant activitats industrials i/o de serveis; gestió administrativa dels permisos per a l'inici de l'activitat; facilitació d'ajuts i subvencions per a la implantació d'empreses; contractació de personal i recerca de proveïdors locals de serveis, entre d'altres funcions de suport. 

Així mateix, la moció també planteja que el Consistori estudiï la conveniència de tenir un paper proactiu en l'atracció i captació d'inversions estrangeres mitjançant la participació a fires i congressos internacionals en funció de l'especialització competitiva del municipi, és a dir, en el camp de l'òptica, la fotònica i la salut. Així mateix insten l'Ajuntament a què reforci la seva col·laboració amb Accio10 de cara a captar aquells projectes d'inversió no geogràficament localitzats. 
 

Captació d'inversors estrangers per a Terrassa


I, finalment, la tercera moció versa sobre la constitució de la Comissió de l'Aigua, en la qual es pretén advertir a Mina d'Aigües de Terrassa que faciliti tota la informació que des de l'Ajuntament de Terrassa es requereixi i instar al Comissionat de l'aigua perquè treballi paral·lelament en la constitució pública de la Comissió de l'aigua abans que acabi el 2015. C's també demana crear, el més aviat possible, un espai web on la informació disponible i futura estigui públicament disponible per què la ciutadania pugui monitoritzar tot el procés. Fent una previsió pressupostaria de fons.
 

Comissió de l'Aigüa i Mina Aigües de Terrassa