Vacarisses estudia esterilitzar els porcs senglars

El govern local busca noves fórmules, més enllà de la cacera, per revertir la proliferació dels animals

La Torre
26 de novembre del 2015
Actualitzat a les 10:32h
Reunió del govern amb agricultors i veterinaris
Reunió del govern amb agricultors i veterinaris | A.V.

Reunió del govern amb agricultors i veterinaris Foto: A.V.


El Departament de Medi Ambient de la Generalitat de Catalunya considera Vacarisses un municipi d’emergència cinegètica, a causa de la gran quantitat de porcs senglars que hi habiten. La seva proliferació provoca danys en l’agricultura, a més de posar en risc la seguretat viària de la població.

Per tot plegat, la Generalitat autoritza les associacions de caçadors a realitzar batudes i aguaits nocturns, sempre amb el vist-i-plau dels propietaris dels conreus i horts afectats, la Policia Local i els Agents Rurals. Precisament, aquesta autorització està concedida fins a finals d’any. Per la seva part, la regidora de Medi Ambient, Marisa Santander, ha avisat que no s’actuarà preventivament, sinó a demanda dels agricultors, en funció de les problemàtiques que vagin sorgint al respecte.
 
Les regidories de Medi Ambient i Seguretat Ciutadana ja estan treballant per estudiar una proposta alternativa a la caça, ja que es considera una solució parcial. Un dels primers passos ha estat convocar una reunió amb els agricultors de Vacarisses, per informar-los d’un projecte de control dels senglars a través de vacunes per esterilitzar-los. L’explicació va anar a càrrec de tècnics de la Diputació de Barcelona i veterinaris.