Escollits els egarencs de les 244 meses electorals del 20-D

La Torre
23 de novembre del 2015
Actualitzat el 04 de desembre a les 11:01h
Sorteig aquest dilluns a la sala de govern de l'Ajuntament de Terrassa
Sorteig aquest dilluns a la sala de govern de l'Ajuntament de Terrassa | Foto: A.T.

Sorteig aquest dilluns a la sala de govern de l'Ajuntament de Terrassa Foto: A.T.


Aquest dilluns, 23 de novembre, s'han sortejat, en un acte amb caràcter públic, els candidats a membres de les meses electorals que es constituiran amb motiu de les properes Eleccions Generals que se celebraran el diumenge 20 de desembre de 2015. Un total de 2.196 electors, 9 candidats per cadascuna de les 244 meses electorals que es constituiran a Terrassa, seran candidats a formar part de les meses electorals. Les meses estaran repartides en 46 col·legis electorals i en 137 seccions. El sorteig ha tingut lloc a la Sala de Govern de l’Ajuntament de Terrassa.

Segons marca la llei electoral, la junta electoral ha d'informar a aquestes persones abans del dissabte 28 de novembre i en cas que els escollits volguessin presentar al·legacions ho poden fer fins al dia 5 de desembre. Entre el cap de setmana passat i aquest dimecres tots els ajuntaments de l'Estat es reuneixen de manera extraordinària per sortejar els membres que aniran a les meses del 20-D. Els presidents i vocals cobraran 62,61 euros per la feina feta durant tota la jornada electoral.
 

Resultat del sorteig per al 20-D: LLISTAT DE NOMS


Tots els motius d'al·legació

Queden exempts de formar part d'una mesa, sense excepció, tots els majors de 65 anys; persones amb condició de discapacitat; amb certificat d'incapacitat permanent absoluta; amb baixa mèdica laboral; dones embarassades de més de sis mesos de gestació; interns de presons o hospitals psiquiàtrics; mares durant el període de lactància fins als nou mesos del nadó; persones que tenen cura d'un familiar de primer o segon grau que no pot valdre's per sí sol; metges, bombers i personal de Protecció Civil que estigui de guàrdia el dia de les eleccions; treballadors de les Juntes Electorals, jutjats o administracions públiques amb tasques relacionades amb les eleccions i directors de mitjans de comunicació i caps d'informatius que hagin de cobrir la jornada electoral. 

També poden quedar exempts d'anar a una mesa, tot i que s'estudiarà cas per cas, tots aquells que estiguin lesionats o malalts encara no que tinguin baixa mèdica; dones en situació de risc durant els primers sis mesos d'embaràs; persones que tinguin una operació quirúrgica o proves mèdiques el dia de la votació o els dies immediatament posteriors o anteriors; creients d'una religió els ideals de la qual són contraris a participar d'una mesa electoral; gent que ha canviat la residència a una altra Comunitat Autònoma; pares o mares d'un menor de 14 anys que no tingui ningú més que se'n pugui fer càrrec; haver format part d'una mesa electoral un mínim de tres cops els últims deu anys i aquells que tenen la celebració d'un esdeveniment familiar d'especial rellevància imposposable aquell dia.