L'alcalde demana col·laboració als grups polítics amb el procés de l'aigua

Un article de l’Ajuntament de Terrassa on s'afirma que "treballa intensament en la liquidació de la concessió del servei d’abastament d’aigua, que finalitza el desembre de 2016"

La Torre
20 de novembre del 2015
Actualitzat a les 18:16h
L’Ajuntament de Terrassa ja disposa a hores d’ara de bona part de la informació requerida a Mina Pública d’Aigües de Terrassa S.A. per poder dur a terme la liquidació de la concessió del servei d’abastament d’aigua i encarrilar el procés de decisió del nou model de gestió, atès que l’actual concessió finalitza el 31 de desembre de 2016.

La decisió del futur model es prendrà escoltant l’opinió de la ciutadania, en una consulta que es farà, segons el calendari previst, cap a l’estiu vinent. Aquest és un compromís de l’equip de Govern municipal anunciat per l’alcalde, Jordi Ballart, fa un any i mig.

L’alcalde afirma que “el procés de liquidació de la concessió i la decisió sobre el futur model de gestió són dues qüestions prioritàries per al Govern municipal i de gran transcendència per a la ciutat”. Per aquest motiu, demana a tots els grups polítics municipals “prudència, paciència, responsabilitat i col·laboració, perquè ara és moment de sumar esforços i de ser corresponsables en un tema tan sensible com aquest, que afecta a tots els terrassencs i terrassenques”.

En aquest sentit, l’alcalde lamenta “les greus acusacions que han fet alguns grups municipals”, i que aquests “acusin l’equip de Govern de passivitat, quan des del primer moment estem treballant amb la maxima transparència, buscant el màxim diàleg i el màxim consens entre les forces polítiques del Consistori i amb la ciutadania”. L’alcalde es reunirà els pròxims dies amb els portaveus per establir un marc de col·laboració en el procés, amb el compromís de lleialtat per part de tots els grups polítics municipals. L’Ajuntament està treballant en el procés de finalització de la concessió des de 2001. Aquell any es va signar un conveni amb Mina per determinar el fons de reversió i altres aspectes lligats a la finalització de la concessió.

Els treballs es van intensificar a partir del 2010. El 2012 es va signar una addenda de modificació del conveni de 2001 per assegurar una liquidació adequada, en la qual s’acordava un pla d’inversions fins a la finalització de la concessió.

El 2014, l’Ajuntament va crear la Comissió tècnica per la liquidació de la concessió i l’estudi i implantació del nou t model de gestió, formada per diferents serveis municipals, que ha anat fent seguiment de diversos estudis tècnics i jurídics. En tot aquest procés, el requeriment d’informació a Mina ha estat continu. La documentació demanada és informació d’índole tècnica, econòmica i administrativa. Actualment, l’Ajuntament i Mina estan treballant conjuntament i de manera intensa per tal de millorar l’agilitat en la transmissió de la informació, que en alguns casos s’ha retardat degut, segons ha adduït la concessionària, a l’alta complexitat de les dades demanades. Amb l’objectiu d’intensificar el procés, a mitjans de 2015 l’Ajuntament va reforçar els serveis tècnics municipals amb la incorporació d’una enginyera i una lletrada.

La incorporació de Joan Gaya com a comissionat de l’aigua, i d’Itziar González, com a comissionada per a la cooperació ciutadana, han donat un nou impuls a aquest procés, encarrilant-lo cap a la consulta a la ciutadania i la definició del futur model de gestió de l’aigua.