El BBVA vol una ordre d'allunyament per als membres de la PAH Sabadell

La Plataforma d'Afectats per la Hipoteca de Terrassa es mostra solidària amb els companys sabadellencs que van ocupar l'oficina de la Creu Alta | El banc es planteja portar a judici quatre membres de la PAH de Terrassa per una acció similar

Norma Vidal / La Torre
07 d'octubre del 2015
Actualitzat a les 15:13h

Imatge de la concentració que s'ha dut a terme a la porta del Jutjat de Sabadell. Foto: Albert Segura


Una cinquantena de persones s'han concentrat davant el Jutjat de Sabadell per expressar el seu suport a la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca i la Crisi de Sabadell (PAHC) que aquest dimecres s'enfronta en un judici al BBVA per l'ocupació de l'oficina de la Creu Alta. La previsió és que compareguin una dotzena de testimonis. L'entitat demana una ordre d'allunyament de les seves oficines per qualsevol membre d'aquest col·lectiu. 

Fonts de la PAHC han explicat que aquest judici arriba després que BBVA presentés una denúncia fa un any per una falta de coaccions. Segons han revelat la causa entén que la part perjudicada és la pròpia entitat, per la qual cosa demana una ordre d'allunyament de les oficines de BBVA per qualsevol militant de la PAHC de Sabadell. Han de comparèixer una dotzena de testimonis.  

La Fiscalia ha demanat l'absolució dels dos acusats per l'ocupació de l'oficina de la Creu Alta del BBVA per part de diversos membres de la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca i la Crisi de Sabadell (PAHC), fa prop d'un any. Es tracta d'una parella que volia resoldre la negociació de la seva hipoteca i que va prendre part en aquesta protesta per pressionar el banc. BBVA va emetre la denúncia en considerar que havia rebut "coaccions i amenaces".

Com era d'esperar la PAH Terrassa no s'ha quedat en silenci. Aquest dimecres, la plataforma egarenca ha mostrat el seu disgust per aquesta denúncia ja que considera que el BBVA "el que hauria de fer és gastar-se menys diners en judicis injustos i destinar-ho a més lloguers socials, dacions i cancel·lacions del deute". A través de la xarxa social Twitter, l'associació exigeix que l'entitat bancària "retiri les denúncies als nostres companys; a l'acció d'ocupació érem molts més i no ens aturaran". Així mateix, també ha anunciat que el mateix banc té intenció de portar a judici quatre egarencs per "una ocupació pacífica d'una oficina".