FGC bateja un tren de la sèrie 113 amb el nom de Sarrià

Una de les unitats en funcionament ja porta el nom de Terrassa

La Torre
07 d'octubre del 2015
Actualitzat a les 9:27h
El perllongamenr dels Ferrocarrils des de la cabina del tren
El perllongamenr dels Ferrocarrils des de la cabina del tren | Cristóbal Castro
Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya ha batejat una de les noves unitats de tren de la sèrie 113, que van començar a circular a principis de l’any 2014 per la línia Barcelona-Vallès. La nova unitat, concretament la 113.10, ha estat batejada amb el nom de Sarrià, coincidint amb els actes de la Festa Major del districte.
 
A l’acte, celebrat a la mateixa estació de Sarrià, hi han participat el secretari d’Infraestructures i Mobilitat, Ricard Font, el president de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya, Enric Ticó, i la gerent del districte, Sarrià – Sant Gervasi, Amalia Ganga.
 
Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya se suma així a les festes de celebració de la Festa Major de Sarrià, evidenciant tota una vida de vinculació amb el districte, concretament més de 150. Durant molts anys, FGC va ser la principal empresa industrial del districte i al llarg de la seva història l’empresa hi ha tingut una presència continuada albergant, en diferents èpoques, el centre operatiu, la subcentral elèctrica, el Centre de Comandament de la línia (1983-2008) o, actualment, la seu corporativa de Ferrocarrils, des de 2008.
 
Els batejos de les unitats de tren 113

Amb aquest bateig, ja són 5 les unitats 113 batejades a la línia Barcelona-Vallès, amb els noms de Barcelona, Terrassa, Sant Quirze, Sant Cugat i, avui, Sarrià. Totes les unitats batejades porten un adhesiu representatiu de la silueta urbana de les poblacions corresponents. La silueta de Sarrià inclou, a més, l’escut del municipi sarrianenc, la petxina del pelegrí.

Recentment, una unitat de la sèrie 113 va ser batejada amb el nom de l’escriptor Carles Salmerón, historiador, expert en el món del transport i cronista d’FGC, en un acte en què es va presentar el llibre pòstum de l’autor.
 
Les unitats de tren de la sèrie 113 van començar a donar servei el gener de 2014 a la línia Barcelona-Vallès. Aquestes 19 noves unitats, sumades a les 5 noves de la sèrie 114 que cobreixen l’itinerari corresponent a la línia L7, han permès a Ferrocarrils renovar i modernitzar la flota de la línia i substituir els trens de la sèrie 111, amb nous combois que incorporen els últims avenços tecnològics i milloren les condicions de confort per als usuaris.
 
Pel que fa a les unitats 114, Ferrocarrils ha decidit innovar batejant-les amb noms de dones. Per escollir els noms es va obrir un procés en què es va convidar a participar les entitats dels districtes que cobreix la línia. Actualment, hi ha tres unitats batejades amb noms de dones: el de l’economista i política experta en el sector del transport públic Mercè Sala, el de l’escriptora i cronista del Putxet Elvira Farreras, i el de la pedagoga, traductora i precursora de la divulgació de l’ensenyament en català Carme Serrallonga.