La cursa de muntanya Vallès Drac Race pel Parc Natural i Terrassa ja és a punt

L'esdeveniment esportiu amb tres proves de trail se celebra el 10 d'octubre al Parc Natural de Sant Llorenç

La Torre
07 d'octubre del 2015
Actualitzat a les 11:08h

Just Sociats, guanyador de la darrera Vallès Drac Race. Foto: Josep Maria Montaner


La cursa de muntanya Vallès Drac Race tindrà lloc a la comarca amb sortida i final a Terrassa el proper 10 d'octubre.

Als participants de Vallès Drac Trail els espera un recorregut de 50 quilòmetres i 2500 metres de desnivell positiu per donar una volta completa al Parc Natural de Sant Llorenç, passant pels termes Matadepera, Castellar del Vallès, Sant Llorenç Savall i Mura. El recorregut s'ha endurit en la seva part inicial, respecte a l'any anterior amb trams tècnics i amb constants canvis de desnivell.

El corredor resident a Terrassa, Just Sociats, va classificar-se en primera posició en l'edició 2014 completant el recorregut en 4 hores i 19 minuts.

La cursa de nova creació, Half Drac Trail, amb una distància de 25 km i 1.200 metres de desnivell enllaçarà Mura i Terrassa. Permetrà la participació de corredors no especialistes en llarga distància.

I l'última novetat Esquena de Drac, de 10 km i 500 metres de desnivell positiu es planteja com una cursa d'iniciació amb un recorregut dissenyat íntegrament pels senders de Terrassa.. El recorregut de l'Esquena de Drac enllaça els turons de la ciutat, que en el seu conjunt recorden el moviment del llom del Drac de Sant Llorenç. 

L’objectiu del Consorci de Turisme del Vallès Occidental i de l’Ajuntament de Terrassa és consolidar Vallès Drac Race com un element clau per a la promoció de la pràctica esportiva a l’entorn del Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l’Obac. El turisme esportiu, i en concret els corredors de muntanya que es desplacen per participar en proves d’aquest tipus, és un segment de mercat que va a l’alça. Les institucions han treballat coordinadament amb l’organitzador de la prova per a la promoció de la zona els seus municipis i l’oferta creada per les empreses del sector turístic. El Vallès i en sobretot els municipis del Parc Natural tenen potencial per esdevenir un pol d’atracció significatiu de visitants i turistes que es vol fer créixer a través d’aquest esdeveniment especialitzat.