UPC Terrassa, seu del congrés iberoamericà d'investigació en transport aeri

Del 7 al 9 d’octubre, experts mundials en gestió del transport aeri es reuniran a l’ETSEIAT per compartir i generar noves solucions en aquest àmbit

La Torre
07 d'octubre del 2015
La Red Iberoamericana en Investigación de Transporte Aéreo (RIDITA) celebrarà a l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeries Industrial i Aeronàutica de Terrassa (ETSEIAT) de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), els propers dies 7, 8 i 9 d’octubre, el V congrés internacional, en el qual participaran els investigadors més rellevants en l’àmbit  de la gestió del transport aeri. Durant el congrés, que té el suport d’Airbus, Iberia, Aena, Aeroports de Catalunya i l’Ajuntament de Terrassa, es presentaran més d’una vintena de ponències relacionades amb les infraestructures aeroportuàries, la tecnologia del transport aeri, la navegació en l’espai aeri, la sostenibilitat, l’ordenament territorial, l’economia i la gestió empresarial i governamental de l’activitat aèria.

La inauguració del V Congrés de La Red Iberoamericana en Investigación de Transporte Aéreo (RIDITA) tindrà lloc el 7 d’octubre, a  les 15.30h, a  l’ETSEIAT i comptarà amb la participació de l’alcalde de Terrassa, Jordi Ballart; el director de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya, Ricard Font; el director d’Aeroports de Catalunya, Jordi Candela; el rector de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), Enric Fossas; el president de RIDITA, Daniel Montero, i el director de l’ETSEIAT, Miguel Mudarra. El vicepresident pel sud-est d’Europa d’Airbus Group International, César Sánchez,  i el director d’Aeroports de Catalunya, Jordi Candela, oferiran, respectivament, les ponències inaugurals Grup Airbus: liderant el transport aeri i Aeropuertos de Catalunya, proyecto de futuro.
Noves solucions en un marc de creixement
El transport aeri, eina imprescindible en el desenvolupament de les societats arreu del món, s’incrementa any rere any. La tendència creixent seguirà així en els propers vint anys. Aquest fet obliga a redefinir solucions constantment per tal d’aconseguir que tant el transport de passatgers com el de mercaderies es faci d’una manera eficient,  amb seguretat i fiabilitat. Per això, els socis de RIDITA es reuneixen aquests dies al Campus de la UPC a Terrassa, amb la finalitat de compartir i generar noves solucions en el trànsit aeri en un context d’augment global constant.
Al congrés es presentaran 24 ponències relacionades amb les  infraestructures aeroportuàries, la tecnologia del transport aeri, la navegació en l’espai aeri, la sostenibilitat, l’ordenament territorial, l’economia i la gestió empresarial i governamental de l’activitat aèria.
A Catalunya per primer cop
Aquest és el primer cop que el congrés de RIDITA se celebra a Catalunya. Anteriorment, el congrés s’ha celebrat dos cops Buenos Aires (Argentina), S᷈ao Paul (Brasil) i Madrid (Espanya). RIDITA neix l’any 2006 arran la necessitat dels professionals que es dediquen a la formació i la recerca en l’àmbit de gestió del transport aeri de compartir coneixement i reforçar els llaços entre investigadors, formadors, universitats i empreses en el marc dels països iberoamericans. RIDITA aplega als investigadors internacionals més rellevants en la gestió del transport aeri. Tot i que el marc de RIDITA és iberoamericà, formen part de la xarxa prop de 200  investigadors d’Argentina, Bolívia, Brasil, El Salvador, Espanya, Mèxic, Panamà Perú, Portugal,  República Dominicana, Xile, Estats Units, França i Holanda.
Programa del congrés:
http://ridita2015.blogspot.com.es