Hem perdut perquè hem guanyat

"Hem perdut, ho sé, i ho sé perquè les "meves candidatures" només han aconseguit guanyar en totes i cada una de les comarques i circumscripcions", escriu Jaume Puig

Jaume Puig
30 de setembre del 2015
Actualitzat a les 18:16h
Hem perdut. Només hem tret el 47'8% dels vots a favor del Sí. Els que han guanyat han aconseguit el 39% a favor del No. Hem perdut perquè només hem aconseguit la Majoria Absoluta amb 72 diputats independentistes (JxS + CUP) i els que han guanyat n'han aconseguit 52 (C's, PP, PSOE). Hem perdut perquè no hem estat capaços de convèncer a Catalunya Sí que es Pot de posar-se al costat de la derrota i tots els seus vots defensen la unitat espanyola.

Hem perdut, ho sé, i ho sé perquè les "meves candidatures" només han aconseguit guanyar en totes i cada una de les comarques i circumscripcions.

Vull felicitar als que han guanyat, als quals la seva major força té 25 diputats, clars guanyadors. Vull felicitar als guanyadors perquè la seva campanya de la por ( exèrcit, bancs, corralito, pensions,...) han fet que hagin aconseguit una majoria incontestable.
Vull felicitar també a tots els lobbis comunicatius per la seva impecable tasca ja que amb mesos i mesos de feina àrdua amagant la pluralitat i la veritat han aconseguit aquest 39%.

Estic trist perquè la premsa europea menteix deliberadament i dóna la victòria al Sí de forma incontestable quan tots sabem que és mentida, doncs amb 72 diputats no es guanya, es guanya clarament si ets partidari del NO amb 52 diputats.

Estic trist perquè mai havíem sigut tants pocs independentistes, ni mai tant pocs diputats, ni mai havíem rebut tant pocs vots, ni sempre havíem guanyat en ciutats com Terrassa o Sabadell o Barcelona. Estic molt decebut d'haver arribat fins aquí.

Ensumo aquesta sensació en molts dels companys, veïns i amics. Però cal negar la major. Diumenge va ser una gran victòria. Sabíem, de sobres, que la maquinària propagandística estatal esgrimiria aquest argumentari. El tenien apunt, esperant, però no hi ha més cec que el que no vol veure. No han entès res.

No deixeu que ningú us privi d’aquesta victòria. Animem-nos que això va endavant. I a tota màquina. Prou de derrotisme estèril que ja ens ha acompanyat durant segles. Prou de celebrar derrotes! Celebrem la victòria. Construïm un país!

No vull veure més la derrota en els ulls dels meus companys!
Visca Catalunya Lliure!

Jaume Puig
regidor d'Ullastrell