L'èxit del projecte Reempresa s'estén al Col·legi d'Economistes

Acord entre els dos ens per impulsar la continuïtat d'empreses i despatxos professionals

La Torre
18 de setembre del 2015
Actualitzat a les 7:38h
El president del Centre de Reempresa de Catalunya i president de la Patronal Cecot, Antoni Abad, i el director del Centre de Reempresa de Catalunya, Albert Colomer, van presentar a la seu del Col·legi d’Economistes de Catalunya (CEC) a Barcelona, el servei de Reempresa, orientat a facilitar la compravenda d’empreses a través de la creació d’un mercat estructurat i formal. L’acte de presentació s’emmarca en l’acord de col·laboració signat el passat mes de maig entre les dues organitzacions per tal de fer arribar el servei de Reempresa als col·legiats i col·legiades del CEC.

El degà del Col·legi d’Economistes de Catalunya, Joan B. Casas, va ser l’encarregat de presentar l’acte subratllant que "amb l’objectiu de sumar i assolir noves sortides professionals per als economistes", el CEC vol donar a conèixer als més de 8.000 col·legiats i més de 2.000 societats i despatxos vinculats a la institució "una eina que reforça l’actuació professional dels col·legiats que treballen per assessorar les empreses o una alternativa per a aquells que no tenen un relleu a punt per a les seves empreses".
 
A continuació, el president del Grup de Treball d'Emprenedoria i Creació d'Empreses del Col·legi d'Economistes de Catalunya, Pere Segarra, va destacar que el programa Reempresa vol donar resposta a "les necessitats reals d’un país, Catalunya, on en els darrers anys un 6,75% de les pimes han tancat". Segarra va afegir que "evitar aquests tancaments és clau per a una economia formada per més de 460.000 pimes que donen feina a més de 2 milions de persones".
 
560 relleus empresarials

En la mateixa línia, Abad va afirmar que "no ens podem permetre que tanqui una empresa que està al mercat" i va afegir que "quan vàrem implementar el servei de Reempresa pensàvem que el 100% de les empreses es cedirien per motius de jubilació, però des de la posada en marxa del servei s’ha constatat que dues terceres parts de les empreses es cedeixen per altres motius". Reempresa per tant s’orienta a qualsevol empresari que vulgui cedir la seva activitat empresarial, de qualsevol sector i ubicació geogràfica, inclús per a unitats productives actives en situació concursal.
 
Moltes de les empreses que cercaven un relleu no sabien on anar. Des de la creació d’aquest mercat estructurat i formal s’ha aconseguit la cessió de 560 empreses, trobant un bon relleu empresarial. Antoni Abad va destacar que "el conveni amb el Col·legi d’Economistes té molt valor perquè entre aquest col·lectiu poden haver-hi des de cedents a reemprenedors fins a assessors d’empreses de possibles beneficiàries del servei". Destacant la importància de col·laborar amb el màxim nombre d’entitats, Albert Colomer va apuntar que Reempresa "ha posat en marxa un nou mercat on hi participen més de 65 agents diferents entre administracions públiques, associacions i col·legis".

En aquest sentit, els emprenedors i empresaris col·legiats poden adreçar-se als diferents punts d’atenció del Centre de Reempresa on reben assessorament tant els empresaris i empresàries que volen vendre la seva empresa com les persones reemprenedores disposades a donar-los-hi continuïtat. L’objectiu és, doncs, impulsar i estructurar la transmissió d’empreses com a via de creixement d’activitat econòmica, evitant així el tancament de negocis econòmicament viables i la destrucció d’ocupació. 
 
Atès l’alt índex de mortalitat empresarial, sobretot en les empreses de nova creació, Colomer va destacar que, segons l’estudi elaborat pel Centre de Reempresa de Catalunya relatiu a la supervivència empresarial,  “les empreses que fan reempresa al nostre país tenen un índex de supervivència del 87% un cop adquirides”.