El Consell Esportiu presenta un nou model d'esport escolar

El projecte "En volem 5!" aposta per potenciar els valors i l'esportivitat, els quals sumaran punts al marge del resultat merament competitiu

La Torre
09 de setembre del 2015
Enguany el Consell Esportiu del Vallés Occidental Terrassa, proposa i aposta per un nou model d’esport escolar basat en els valors, valors esportius i educatius. La proposta sorgeix del treball consensuat per tots els tècnics dels diferents municipis del nostre àmbit, representants d’escoles i altres agents vinculats amb el Consell Esportiu, després d’estudiar diferents models que ja s’estan aplicant en alguns territoris catalans. Aquesta proposta s’adequa a les noves directrius proposades pel Consell Català de l’Esport i de la Unió de Consells Esportius de Catalunya.

En volem 5! Que fa referència al "give me 5" o xoca-la, acció d’esportivitat i companyonia, parteix de la idea que els esportistes hauran, no només de guanyar el partit, sinó intentar mantenir els 5 punts relacionats amb els valors i l’esportivitat que es sumaran als del resultat merament competitiu.

Aquests punts en valors, seran el resultat de les valoracions dels diferents agents implicats en el joc. Les figures dels entrenadors, tutors de grada (públic), tutors de joc (àrbitres) i seran els que valoraran aspectes com: L’actitud pedagògica dels entrenadors, el respecte dels equips als tutors de Joc i les seves decisions, la puntualitat de l’equip, l’esportivitat dels equips i de les grades.

Tots els agents avaluadors comptaran amb unes fitxes que al final del partit lliuraran al Tutor de Joc. Aquestes fitxes recolliran la valoració d’uns ítems que permetran mantenir o restar els punts en valors. A més dels 5 punts que s’han de poder conservar poden guanyar un punt extra l’entrenador no fa jugar a cap jugador o jugadora més de 3 parts; o si ha rebut una targeta verda per conducta especial d’esportivitat. 

Alumnes de 1r i 2n d'Eso

Aquest model s’implementarà fins a la categoria infantil, nois i noies de 1r i 2n de l’ESO. En les categories superiors s’anirà implantant de forma progressiva. Aquest primer any en les categories Cadet i juvenil hi haurà dues classificacions paral·leles.

Donada la importància de l’aplicació del model, al final de curs, es realitzarà una avaluació per part de tots els agents implicats per tal de poder aportar propostes de millora de cara als cursos vinents. El Consell Esportiu del Vallés Occidental Terrassa, entén que és una aposta amb grans expectatives que persegueix difondre la filosofia de l’entitat sempre lligada més a l’educació en valors a través de l’esport, que al fet merament competitiu.
 

Díptic informatiu del projecte En Volem 5!