Atac frontal de Catalunya Sí que es Pot contra l'ANC

L'acte de presentació a Terrassa de la llista encapçalada per Lluís Rabell s'ha saldat amb dures crítiques cap a l'Assemblea Nacional de Catalunya

La Torre
03 de setembre del 2015
Aquest dijous, s'ha presentat la candidatura Catalunya Sí que es Pot a Terrassa. En aquest acte, la candidata per Terrassa Mari Luz García ha explicat què l'ha impulsat a passar-se a la política, ella que és periodista de professió, i quins són els eixos de la campanya electoral de la candidatura encapçalada per Rabell.

No obstant, el que possiblement ha sorprès més ha estat la seva insistència en recordar l'origen dels seus avis, que van arribar a Terrassa als anys 60 "i que, com tots els que van arribar llavors de la resta d'Espanya, amb molt esforç, amb treball i amb les seves pròpies mans van aixecar barris com Ca n'Anglada, la Maurina o Egara". García ha criticat "diverses persones que formen part de la candidatura de Junts pel Sí que han qualificat els trens en els quals van arribar els meus avis com a trens de la misèria, i dient que els va fer venir expressament Franco per diluir el català".

Justament el català i, més en concret, l'ANC ha sigut també objecte de fortes crítiques per part de Mari Luz García que ha censurat l'ús que, al seu parer, aquesta entitat fa del castellà, "ara, a pocs dies abans de les eleccions, ara treuen un diari en castellà quan fins fa ben poc l'han ignorat i menystingut". 

Així doncs, sembla ser que la llengua i la defensa del bilingüisme formarà part del joc electoral i del cavall de troia de Catalunya Sí que es Pot.