Candidatures rupturistes del Vallès donen suport a la CUP

L'acte d'inici de la campanya nacional serà a Sabadell el 10 de setembre i comptarà amb Antonio Baños i David Fernández | Defensen la DUI, un procés constituent de base popular i un pla de xoc social

Norma Vidal
02 de setembre del 2015
Actualitzat el 16 de setembre a les 12:30h
Diversos membres de candidatures rupturistes del Vallès durant la roda de premsa
Diversos membres de candidatures rupturistes del Vallès durant la roda de premsa | CUP Sabadell

Una vintena de membres de candidatures rupturistes del Vallès han fet visible el seu suport a la candidatura de la CUP Crida Constituent de cara a les eleccions al Parlament del 27-S. En un acte que s'ha celebrat a Sabadell, representants polítics de diverses poblacions de la comarca i membres de la llista per Barcelona com Oleguer Preses, han expressat el seu compromís amb la candidatura que lidera Antonio Baños. En aquest escenari han anunciat que l'acte d'inici de campanya de la formació serà el 10 de setembre a la capital vallesana. 

Segons ha explicat Pilar Castillejos, regidora de govern de Ripollet, membre de Compromís per Ripollet i número 10 a les llistes de la CUP Crida Constituent per Barcelona, ha assegurat que l'objectiu és "traslladar el municipalisme combatiu i rupturista més enllà del Vallès, garantint un procés de ruptura en suport a les classes populars".

En aquest sentit, Núria Campanera, membre de Corrent Roig i número 18 de la llista, ha explicat que el suport a la candidatura arriba després d'analitzar "el moment excepcional que viu el país" i sobretot en veure que defensa tres eixos bàsics com són la Declaració Unilateral d'Independència (DUI) i el trencament amb l'Estat espanyol, un procés constituent de base popular i un pla de xoc social que prioritzi les classes treballadores. 

Glòria Rubio, tinent d'alcalde de Sabadell i integrant de la Crida per Sabadell, ha destacat "el compromís de la CUP Crida Constituent amb les lluites populars expressat a través de la participació de membres dels comitès en lluita de Panrico i Movistar a les seves llistes".

A la roda de premsa hi han participat, entre d'altres, Carles Escolà, alcalde de Cerdanyola del Vallès; Maties Serracant, primer tinent d'alcalde de l'Ajuntament de Sabadell, Oleguer Preses, membre de les llistes de la CUP Crida Constituent, així com diverses persones dels moviments socials vallesans i regidors de Compromís per Ripollet, Alternativa per Rubí, Compromís per Cerdanyola, l'Altaveu de Castellar, Esquerra Alternativa per Barberà, Crida per Sabadell i les Candidatures d'Unitat Popular de Sant Cugat, Terrassa, Santa Perpètua de la Mogoda, Montcada i Palau-solità de Plegamans.  

Tret de sortida de la campanya a Sabadell

L'acte d'aquest dimecres ha servit per informar sobre l'acte d'inici de campanya a nivell nacional que es realitzarà el proper 10 de setembre a Sabadell i que servirà per presentar la llista de la CUP Crida Constituent.

"Es tracta d'un cercavila de caire popular, amb la participació de diversos col·lectius i moviments socials del Vallès que sortirà a les 19:00 hores de la plaça de la Creu Alta i finalitzarà a la plaça del Gas", ha comentat Glòria Rubio.

La tinent d'alcalde de Sabadell ha afegit que en aquest emplaçament hi haurà diversos parlaments a càrrec de les regidores vallesanes Míriam Ferràndiz i Pilar Castillejos, així com David Fernández i Antonio Baños.