TeC se suma a la iniciativa d'Ada Colau per fer una xarxa de ciutats refugi

Article d'opinió de Terrassa en Comú

La Torre
01 de setembre del 2015
Actualitzat a les 11:34h
A la campanya electoral del passat mes de maig vàrem explicar repetides vegades, que des de TeC creiem que cal recuperar el sentit original del concepte de ciutat, com espai d’acollida i protecció dels seus ciutadans, i per tant espais de llibertat. Entenent que són aquests atributs els que donen sentit a l’espai i alhora atorguen el valor de ciutadania.

Iniciem aquest mes de setembre amb les dades i les esgarrifoses imatges de milers de persones, nens i nenes inclosos, que arrisquen i que, massa sovint, perden la seva vida buscant refugi desesperadament a Europa. Una situació que els estats europeus contemplen i permeten sense abordar solucions. Limitant-se a explicar-nos que l'única solució és aixecar barreres, incentivar la por i condemnar a aquestes persones a partir els conflictes armats que sovint promouen i subvencionen ells mateixos.

Davant aquesta actitud d’uns estats cínics i incapaços, és necessari que les ciutats liderin una nova dinàmica. Capaç de desbordar les limitacions que actualment suposen els estats. Ciutats que siguin subjectes capaços de donar resposta de manera coordinada i efectiva.

Des de TeC ens sumem a la iniciativa de l’alcaldessa de Barcelona Ada Colau per construir una “xarxa de ciutats-refugi” que doni resposta a la tragèdia de les persones que necessiten refugi oferint-se com a espais d’acollida. Oferim totes les nostres capacitats per promoure i aconseguir que la ciutat de Terrassa se sumi a la iniciativa. I interpel·lem al govern municipal i a la resta de grups municipals per què també donin suport a la proposta i ens posem a treballar conjuntament per aconseguir-ho.