Crida per superar les 4.000 persones a la Marxa de Torxes de Terrassa

La cercavila s'iniciarà des de la plaça Vella i finalitzarà a la Torre del Palau | El pregoner escollit per la Comissió del 4 de Setembre ha estat el fotògraf terrassenc Rafel Aróztegui

Lluïsa Tarrida
31 d'agost del 2015
Actualitzat el 01 de setembre a les 9:47h
Xavi Ordeix i Aleix Pons, amb el cartell de la Marxa de Torxes
Xavi Ordeix i Aleix Pons, amb el cartell de la Marxa de Torxes | Foto: Lluïsa Tarrida

Xavi Ordeix i Aleix Pons, amb el cartell de la Marxa de Torxes Foto: Lluïsa Tarrida


La Marxa de Torxes de Terrassa, un acte organitzat per la Comissió ciutadana 4 de setembre, en homenatge als egarencs assassinats per les Tropes Borbòniques de Felip V el setembre de 1713, arriba a la seva cinquena edició. Aquest any, tindrà lloc el divendres 4 de setembre, i el pregó final anirà a càrrec de Rafael Aróztegui, fotògraf i Terrassenc de l'Any

Els actes s'iniciaran a les vuit del vespre des de la plaça Vella. El recorregut passarà per la Font Vella, Passeig, Sant Cristòfol, Sant Pau, Cardaire, Sant Pere, Raval de Montserrat, Cremat o Gavatxons fins a la Torre del Palau. L'any passat es van superar les 4.000 persones portadores de torxes i enguany esperem superar-ho, "es tracta d'un any especial per la Diada de l'11-S però sobretot per les eleccions del 27-S, així que creiem que és important que hi hagi una gran influència", ha manifestat Ordeix, president d'Òmnium. 

Pons, president de la Comissió, ha destacat que "estem molt satisfets amb la implicació de la gent i de les entitats, i de com hem anat creixent any rere any". Així, a més de la Marxa també hi participaran diferents grups de cultura popular, com són Ball de Serrallonga, Drac Baluk Astharot, els Bastoners de l'Antic Poble de Sant Pere, Grallers i Tabalers, i Terrassa Ciutat Coral.

Malgrat la inestabilitat del temps -el Servei Meteorològic anuncia pluges- des de la Comissió ja han avançat que no està pas previst anul·lar la Marxa.