Matilla: «El PSC per garantir-se l'alcaldia s'ha venut l'ànima»

El cap visible de Terrassa en Comú considera que amb el pacte de legislatura amb els socialistes Convergència assumeix "l'estrepitòs fracàs electoral de Miquel Sàmper i accepta un nou rol de partit petit que farà de crossa del PSC a canvi de cadires"

J.M.O.
01 d'agost del 2015
Actualitzat el 04 d'agost a les 10:00h
Xavier Matilla és el ferm candidat a ser l'alcaldable per Terrassa en Comú
Xavier Matilla és el ferm candidat a ser l'alcaldable per Terrassa en Comú | T.C.

Xavier Matilla és el ferm candidat a ser l'alcaldable per Terrassa en Comú Foto: T.C.


Xavier Matilla, cap de l'oposició, afirma que el pacte de govern que han signat PSC i CiU a Terrassa confirma va ser condició per la investidura de Jordi Ballart com alcalde. Segons el líder de TeC, un aspecte que "tots dos partits han amagat de manera ridícula i han presentat quasi d'amagat".

Matilla rebla que als socialistes l'acord de govern els hi ha sortir car. Fins al punt que considera que "per garantir-se l'alcaldia s'ha venut l'ànima". Entre d'altres raons, per facilitar l'entrada a l'Associació de Municipis per la Independència (AMI) amb el bot a favor dels set dels seus regidors i dues abstencions, inclosa la de l'alcalde, "i pactant amb el partit de les retallades".

El cap visible de Terrassa en Comú considera que amb el pacte de legislatura amb els socialistes Convergència assumeix "l'estrepitòs fracàs electoral de Miquel Sàmper i accepta un nou rol de partit petit que farà de crossa del PSC a canvi de cadires".

Matilla pensa que "l'acord es fonamenta en supòsits enganyosos. Que PSC i Convergència declarin el seu amor en base a una suposada compatibilitat ideològica intenta amagar que el seu pacte ha tingut com a finalitat haver evitat el canvi que era possible i garantir únicament interessos i ambicions personals per sobre dels veritables interessos dels terrassencs i terrassenques".

Per Terrassa en Comú el pacte no ofereix cap nou projecte polític a la ciutat. "Ballart ha declarat que CiU ha assumit la tinença d'alcaldia de Desenvolupament Econòmic, Indústria i Ocupació com podria haver-ne assumit qualsevol altra, una afirmació que reflecteix la greu frivolitat amb la que s'han repartit els càrrecs. I finalment, es tracta d'un pacte que ni tan sols garanteix governabilitat i estabilitat, com es pretén presentar, ja que continua sent un govern en minoria que requerirà del concurs de l'oposició per poder avançar en acció de govern".