El pacte PSC i CiU a Terrassa, signat

La sociovergència s'implanta a la ciutat, amb nou regidors del PSC i tres del grup nacionalista

Miquel Sàmper, Jordi Ballart i Alfredo Vega
Miquel Sàmper, Jordi Ballart i Alfredo Vega | Isaac Meler
La Torre
31 de juliol del 2015
Actualitzat a les 18:09h

PSC i CiU acaben d'escenificar el que tothom ja sabia, que els propers quatre anys aniran de la mà a Terrassa. El pacte de govern ja és una realitat. Les dues formacions polítiques expliquen ara mateix els detalls i els acords assolits en les darreres assemblees. Ara hi ha pocs dubtes de les raons que van portar a set dels nou regidors socialistes a votar a favor de l'adhesió a l'Associació de Municipis per la Independència. I s'entenen perfectament les floretes que van anar de costat a costat entre socialistes i Convergència en el ple d'investidura. Malgrat el pacte, la majoria absoluta resta lluny (la suma de regidors és de 12 sobre un total de 27) i l'equip de govern haurà de lluitar contra una oposició diversa però amb més representants a la sala de plens. 

Com ha reconegut l'alcalde socialista, Jordi Ballart, aquesta "confluència" entre les dues forces polítiques  "no ha estat fàcil, ja que, durant 36 anys hem sigut alternatives de govern". Tanmateix, l'alcalde ha argumentat que el pacte era necessari per evitar "inestabilitats que afectarien els serveis i perjudicarien els ciutadans".

Ballart també ha explicat que, si bé des de CiU "van estar oberts al diàleg des del primer moment", el pacte d'esquerres era impossible perquè "amb TeC i ERC vam trobar una autèntica muralla". "L'abstenció de Convergència en el Ple d'investidura ja la vam interpretar com un gest de respecte a la llista més votada", ha declarat Ballart. 

Per la seva banda, el líder del grup municipal de CiU, Miquel Sàmper, s'ha mostrat molt satifet amb l'acord de govern i ha destacat que "és un pacte que deixa lloc a la discrepància" i "pensat per les persones". Sàmper també ha avisat que "ningú es pensi que CiU fa que la política del PSC vagi a la dreta". "El PSC ha pactat amb un partit social", ha reblat.