El mNACTEC ajudarà a a visibilitzar les aportacions de les dones

S'emmarca en el Pla estratègic de polítiques de dones 2012/2015

La Torre
02 d'agost del 2015
La presidenta de l'Institut Català de les Dones, Montse Gatell, i el director de l’Agència Catalana del Patrimoni Cultural, Joan Pluma, han signat aquest matí un conveni marc de col·laboració per desenvolupar actuacions conjuntes en l'àmbit de la promoció de la igualtat entre dones i homes en els 26 museus de la xarxa del Museu de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya.
 
El conveni amb l’Agència Catalana del Patrimoni Cultural estableix que es realitzaran actuacions per reconèixer i visibilitzar la participació de les dones en els avenços científics i tècnics, particularment en la seva aplicació industrial. En el món de la ciència, la tècnica i la indústria l’androcentrisme ha invisibilitzat i menystingut les aportacions femenines.
 
L’ICD va iniciar una línia de col·laboració per introduir la perspectiva de gènere en els museus amb la signatura enguany d’un conveni de col·laboració amb el Museu Nacional d’Art de Catalunya per incrementar la visibilització de les aportacions de les dones en les seves activitats.
 
Aquest conveni s'emmarca en el Pla estratègic de polítiques de dones 2012/2015, que defineix les línies d'intervenció, els processos de treball i les directrius que han d'orientar l'activitat dels poders públics catalans cap a la igualtat efectiva de dones i homes per donar resposta a les preocupacions, necessitats i aspiracions de les dones. Els objectius són fer més eficaces totes les polítiques i actuacions governamentals a través de la incorporació de la perspectiva de gènere i de les dones, assolir la igualtat efectiva de dones i homes, i prevenir i actuar contra la violència masclista per aconseguir eradicar-la definitivament.