WhatsApp permet marcar els missatges com a «no llegits»

Es pot fer amb l'última actualització i només com a recordatori

Europa Press
26 de juliol del 2015
Actualitzat a les 8:39h
990_1437643792whatsma
990_1437643792whatsma | Flickr: Senado Federal

La nova funció de WhatsApp.

La popular aplicació de missatgeria WhatsApp ha estat preparant durant aquest mes una actualització que ja està disponible per Android, i que porta una bona quantitat de noves funcions. Destaca la possibilitat de marcar els missatges com a "no llegits" i la personalització de les notificacions. 

La versió 2.12.193 de WhatsApp permet marcar com no llegits els missatges de certs usuaris, però només com a recordatori pel propietari del dispositiu. És una cosa bastant útil per aquells missatges que ens envien els nostres contactes i que finalment oblidem. Tot i així, quan marquem missatges com no llegits, el nostre contacte veurà que els missatges han estat llegits, fet que implica que és un recordatori només per nosaltres. D'altra banda, el comptador de missatges desapareix, mostrant la diferència principal entre un missatge nou i un de posposat. 

Aquesta no és l'única novetat de WhatsApp. També destaquen les notificacions personalitzades, tant de xats individuals com de grups. A partir d'ara, tenim un nou botó de notificacions quan despleguem la pantalla d'informació, just al costat del contingut multimèdia. 

Això ens permet seleccionar la possibilitat de personalitzar el to, la durada de la vibració, si s'encén el llum LED o si cal una notificació emergent. Quan s'obre la pàgina de detalls d'un grup o contacte, apareix una nova categoria de notificacions on es pot silenciar el xat durant 8 hores, una setmana o un any, com també escollir el mode i el temps de vibració de la notificació. 

Per últim, WhatsApp ha deixat una referència important en una altra pantalla de Configuració. Es tracta del nombre de bytes enviats i rebuts de Google Drive, el servei d'emmagatzematge a Internet de Google. Fa temps que corria el rumor sobre aquesta característica, permetent a l'usuari realitzar còpies de seguretat de les converses (missatges i continguts multimèdia). És una ajuda per no perdre continguts si perdem el terminal, com ja tenen els usuaris d'iPhone amb iCloud.