A Terrassa es roda una tv movie sobre la batalla de l'Ebre

La Casa Alegre i el Mas Viver de Torrebonica són dos dels escenaris en els quals transcórrer aquesta pel·lícula dirigida per Romà Parrado

La Torre
14 de juliol del 2015
Actualitzat a les 14:59h
El rodatge s'ha dut a terme en gran part a la nostra ciutat
El rodatge s'ha dut a terme en gran part a la nostra ciutat | Foto: Terrassa Film Office

El rodatge s'ha dut a terme en gran part a la nostra ciutat Foto: Terrassa Film Office


Dissabte va començar el rodatge d’"Ebre, del bressol a la batalla", una “TV movie” dirigida per Romà Parrado, amb guió d’Eduard Solà, i protagonitzada per Oriol Pla, Enric Auquer, Àlex Monner, Emilio Palacios, Artur Busquets, Roser Tàpias i Manuel Moron, entre d’altres.

És una coproducció de TV3, Set Màgic Audiovisual i Enciende TV, amb la participació de Canal Sur i l’ajut de l’ICEC, l’Institut d’Estudis Ilerdencs, la Diputació de Tarragona i l’Ajuntament de Terrassa. Gràcies a les gestions de Terrassa Film Office (Parc Audiovisual), una bona part d'aquest rodatge ha tingut lloc a la nostra ciutat, en concret, a la Casa Alegre i al Mas Viver de Torrebonica.

Sinopsi 

L’abril de 1938, molts nois d’entre 17 i 18 anys són reclutats per l’exèrcit de la República espanyola per lluitar contra les tropes de Franco en un moment en què la Guerra Civil sembla que es decanta a favor d’aquests últims. D’una banda, Manuel Azaña, president de la República, intenta aconseguir una pau que estalviï més morts, però de l’altra, Juan Negrín, president del govern, vol allargar la resistència fins a aconseguir una ajuda internacional que sembla poc probable. Entre els nois enviats a la batalla de l’Ebre hi ha en Pere Puig, que ha de deixar la seva vida de pastor, en Fermí Quintana, que s’ha allistat voluntàriament per trobar el seu germà desaparegut des de fa temps, en Valentí Godall, un convençut antifeixista que es trobarà amb el conflicte de fer amistat amb un ferit de guerra que després sabrà que és de l’altre bàndol, i en Jaume Comelles, un seminarista que viu espantat perquè companys com en Martí Claret, anticlerical, el miren amb tant d’odi com als enemics. El destí de tots ells resulta imprevisible.
 

Actors caracteritzats per la tv movie Foto: Terrassa Film Office