Podi del Drac Baluk Astharot al Concurs de Timbals d'Alforja

La Torre
13 de juliol del 2015
Actualitzat a les 11:22h
La colla egarenca desfilant durant la cercavila
La colla egarenca desfilant durant la cercavila | Drac Baluk Astharot

La colla del Drac Baluk Astharot i els Diables de Ca n'Aurell a la cercavila Foto: Drac Baluk Astharot


El passat cap de setmana va tenir lloc la III edició del Concurs de Timbals tradicional d’Alforja, on el Drac Baluk Astharot de Terrassa va quedar segon.

La Colla guanyadora va ser els Timbalers de la Selva del Camp, i el podi el va completar els Diables de Reus.

El concurs s’ha convertit en un referent per les colles que busquen un model més tradicional de l’acompanyament de diables i bestiari de foc. La colla del Drac Baluk, que ja va participar-hi en la primera edició, considera el concurs com "un moment per provar coses noves, així com un punt clau per consolidar i valorar el seu estat de forma".

Els tabalers de Ca n’Aurell van iniciar les rondes de lluïments inicials fent una combinació de tocs propis de la colla. Tot seguit totes les colles van fer una cercavila clau per a l'obtenció de la segona posició, i per últim en el lluïment final van fer una combinació diferent dels tocs.

La segona plaça en el concurs va ser una sorpresa pels terrassencs, que a causa de l’alt nivell de totes les altres colles, no pensaven que optessin al podi. S'ha de destacar sobretot la germanor i el bon ambient amb totes les colles que es va viure a aquesta diada.