Exhibició d'esgrima del petits del CECT a la Torre del Palau

La Torre
09 de juliol del 2015
Actualitzat a les 16:12h
El CECT va convidar als alumnes de l'extraescolar de l'escola Roser Capdevila
El CECT va convidar als alumnes de l'extraescolar de l'escola Roser Capdevila | Foto: CECT

El CECT va convidar als alumnes de l'extraescolar de l'escola Roser Capdevila Foto: CECT


Aquest dissabte 4 de juliol al matí, va tenir lloc davant la Torre del Palau una exhibició d’esgrima infantil.
 
Els alevins i benjamins del Club d’Esgrima Ciutat de Terrassa van poder mostrar les seves habilitats esgrimístiques al públic que passejava pel centre. A banda dels tiradors de l'entitat, es va convidar als alumnes de l’extraescolar de l’escola Roser Capdevila.
 
La cita es va plantejar com una jornada lúdica. Els tiradors van realitzar assalts d’exhibició entre ells, i fins i tot llençant-se contra els tiradors veterans Jordi Llibre i Josep Ashi en divertits assalts de tres petits contra un gran, que compensava la seva inferioritat numèrica lluitant a dues mans.
 
L’exhibició va tenir lloc amb mini espases de plàstic, el material adaptat amb què els més petits s’inicien a l’esport de l’esgrima.
 
Els tiradors que van participar a l’exhibició van ser: Iu-Xuwang López, Juan Carlos Urrestarazu, Nicolás Urrestarazu, Jan Martí Piedrabuena, Francesc Marinello, Pol Seret, Daniel Estrada, Obac Torner, Nicolau Sales, Martí Boada, Marc Vidart,
 
A més, no van faltar espontanis d’entre el públic que, aprofitant l’ocasió, van apuntar-se a provar-ho i van atrevir-se a agafar una espasa, convertint-se en esgrimistes per una estona tot retant un tirador expert. 
 
Agustí Gasset, director esportiu del club, recalca les virtuts educatives d’aquest esport per als més petits de la casa: “En l’esgrima prima l’agilitat i la intel·ligència sobre la força bruta que és del tot inútil, i la lluita ha de tenir lloc en tot moment amb la màxima intensitat però també amb la màxima cordialitat, cosa que ensenya des de ben petits a conduir i canalitzar les emocions. Per aquests motius, l’esgrima és un esport indicadíssim per als més petits, i animem a tothom a atrevir-se a provar-ho".