Cunibert González: «La FP aporta coneixements més pràctics i aplicats»

L'alumne de l’Institut Santa Eulàlia obté el millor expedient acadèmic de Formació Professional de Terrassa

La Torre
01 d'agost del 2015
Actualitzat a la 13:00h
Cunibert González ha estat guardonat com a Millor Expedient Acadèmic de Formació Professional de Terrassa
Cunibert González ha estat guardonat com a Millor Expedient Acadèmic de Formació Professional de Terrassa | Arxiu L.T.

Sovint són els joves qui ens marquen el camí. Lluny d’acomodar-se en el pessimisme, la gent jove explica amb fets què és això de l’esforç, la constància i l’esperit de superació. Cunibert González n’és un exemple.

Amb 25 anys i veí de Terrassa, és un jove que compagina els estudis amb el treball a un despatx d’enginyeria. I encara li queda temps per tocar en una banda musical de Montgat i per impartir classes de musica als més joves.

l Cunibert González ha estat guardonat com a Millor Expedient Acadèmic de Formació Professional de Terrassa amb el Premi que atorga la Fundació Mina Aigües de Terrassa a l’excel·lència en els estudis. Ha estudiat un Grau Superior de Disseny en Fabricació Mecànica a l’Institut Santa Eulàlia i ha superat els cursos amb una mitja de 9,6.

Exemples com el seu son un bon incentiu per al conjunt d’estudiants. Rebre el guardó Mina, Aigües de Terrassa al millor expedient és un premi a l’excel·lència en els estudis. Què se sent al ser l’estudiant amb millors resultats de FP de tot Terrassa?
Estic molt content de que s’hagi valorat el meu esforç, però mentre estudiava el meu objectiu no era aconseguir el millor expedient o guanyar cap premi, sinó aprendre el màxim possible sobre la meva professió.

Quins són els motius que et van fer decidir per estudiar Disseny en Fabricació Mecànica?
Em vaig decidir per aquests estudis perquè em van semblar adequats per inserir-me al mercat laboral d’una forma qualificada i dins del sector que m’interessa. En la meva opinió, la FP permet conèixer les professions d’una forma més directa i ràpida que els estudis universitaris i és una ajuda per després poder valorar el continuar amb estudis superiors un cop coneguda la professió d’una forma pràctica. A més, permet una incorporació al mercat laboral més ràpida, amb coneixements més pràctics i aplicats.

Quines dificultats has tingut que superar per assolir aquest expedient brillant?
Ha suposat molt esforç, però ha sigut un esforç agradable ja que m’agradava el que estudiava. I, a més, son coneixements molt aplicats que son interessants d’aprendre.