Terrassa acull un nou Curs d'Estiu sobre la Unió Europea

Hi haurà quatre sessions totes a la Biblioteca Central de Terrassa

La Torre
30 de juny del 2015
Actualitzat a les 15:46h
Aquest dimarts comença la desena edició del Curs d'Estiu sobre la Unió Europea que organitza l'Ajuntament de Terrassa. En aquesta ocasió, diversos experts provinents de diferents agències i institucions europees proporcionaran informació sobre temes d'interès que es troben en el debat actual i que permetran als assistents entendre millor l'organització de la Unió Europea, com afecten les seves polítiques als nostres municipis i a la nostra vida diària, cap a on avança el procés de construcció europea i quins són els seus reptes de futur. 

La sessió inaugural anirà precedida de la presentació del curs, que anirà a càrrec del tinent d’alcalde de Cultura, Innovació i Projecció de la Ciutat, i regidor de Relacions Europees i Internacionals, Amadeu Aguado. 

El curs consta de quatre sessions d’una hora i mitja de durada (de 18.30 a 20 h), que s’impartiran a la Biblioteca Central de Terrassa, amb el següent programa: 

Dimarts, 30 de juny de 2015 

Fusió: l'energia del futur, a càrrec d’Stavros Chatzipanagiotou, cap de Comunicació de l'Agència Europea per a l'energia "Fusion for Energy" (Conferència en anglès amb traducció simultània al català). 

Dimarts, 7 de juliol de 2015 

Estructures de cooperació a la UE. Les euroregions: el cas de l'Euroregió Pirineus Mediterrània, a càrrec de Mireia Canals, secretària general de l'Euroregió Pirineus Mediterrània

Dimarts, 14 de juliol de 2015 

La comunicació de la Unió Europea adreçada a la ciutadania i la xarxa dels "Europe Direct", a càrrec de Gemma Garcia, responsable de Sensibilització Europea i Formació de l'Oficina d'Europa i Estratègia Internacional de la Diputació de Barcelona. 

Dimarts, 21 de juliol de 2015 

Els reptes d'una Unió Europea més necessària que mai, a càrrec de Jaume Duch, director de mitjans de comunicació i portaveu del Parlament Europeu. 

El Servei de Relacions Europees i Internacionals organitza cada estiu des de fa 10 anys aquest curs, obert a tota la ciutadania, amb l'objectiu d'aprofundir en el coneixement de la Unió Europea i posar sobre la taula les grans línies de debat actuals. Enguany s’han inscrit 60 persones al curs. Els participants que assisteixin com a mínim a tres de les quatre sessions rebran un certificat d’assistència expedit per l’Ajuntament de Terrassa i l’Oficina del Parlament Europeu a Barcelona.