Dos matadeperencs al I Fòrum de Joves Talents de Catalunya

La Torre
30 de juny del 2015
Actualitzat a les 10:02h
Els alumnes participants a la trobada
Els alumnes participants a la trobada | Foto: gencat

Els alumnes participants a la trobada Foto: gencat


Un total de 40 joves de 4t d’ESO i 1r de batxillerat, entre els quals Ariadna Rodó i Jordi Morillo (alumnes de l'Institut de Matadepera) van ser seleccionats pels seus expedients acadèmics per participar en els debats i assistir a les conferències del I Fòrum de Joves Talents de Catalunya, que van tenir lloc del 25 al 28 de juny al Pavelló de Suècia de Berga. La finalitat d’aquest Fòrum, que organitza la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), és incentivar la ciència i la tecnologia entre els joves de secundària i batxillerat, i també premiar als millors estudiants preuniversitaris de Catalunya.

L’acte inaugural va ser presidit per la directora general d’Educació Secundària Obligatòria i Batxillerat, Teresa Pijoan, pel rector de la UPC, Enric Fossas, i per la alcaldessa de Berga, Montserrat Venturós. És una activitat organitzada per l’Exploratori de la Natura depenent de la Universitat Politècnica de Catalunya en col·laboració amb el Departament d’Ensenyament i AGBAR.
 
Enguany el Fòrum va girar al voltant de l’aigua, atès que el 2015 s’acaba el “Decenni Internacional per a l’acció: L’aigua com a font de vida”. Al llarg d’aquest dies els joves van participar en grups de debat sobre una temàtica vinculada a l’aigua. També hi va haver presentacions de científics rellevants sobre el tema que els va permetre enriquir el debat amb noves visions sobre els problemes vinculats a la temàtica.