Samuel Sánchez rep el Premi Fundació Princesa de Girona 2015

En categoria Recerca Científica pel seu lideratge en el camp de la nanotecnologia i els nanorobots

La Torre
30 de juny del 2015
Actualitzat a les 9:04h
La setmana passada va tenir lloc, en el marc de la sisena edició del Fòrum IMPULSA, la cerimònia de lliurament dels Premis Fundació Princesa de Girona 2015, en un acte presidit pels Reis d'Espanya on van assistir més de 1.200 persones. 

Els Premis FPdGi reconeixen la trajectòria innovadora i exemplar de joves d’entre 16 a 35 anys, així com la d’una entitat que treballi en favor dels joves, amb l'objectiu de promoure i fomentar la iniciativa i l’esforç en àmbits com la recerca científica, la creativitat artística, la solidaritat o el desenvolupament del talent de joves emprenedors i innovadors.

En aquesta sisena edició dels Premis FPdGi, la convocatòria dels quals ha rebut un total de 167 candidatures, els guanyadors han estat Olga Felip, en la categoria d'Arts i Lletres; Héctor Colunga, Social; l'egarenc Samuel Sánchez, Recerca Científica; Bernat Ollé, Empresa: i la Fundación Secretariado Gitano per a la categoria Entitat. Dotats amb 10.000 euros i una reproducció d’una obra de l’escultor Juan Muñoz, els guardons reconeixen la trajectòria de joves que demostren inquietud per construir un món més just en un entorn globalitzat i que tenen la capacitat d’assumir riscos i la motivació per induir canvis en la societat.

Premis Fundació Princesa de Girona 2015

Els guardonats en aquesta edició 2015 han estat:

Premi FPdGi Arts i Lletres 2015: Olga Felip Ordis, arquitecta gironina premiada per una trajectòria que ha sabut combinar la creació de noves formes amb el respecte a l’entorn, així com pel seu treball sobri, elegant, càlid i lluminós.
Premi FPdGi Entitat 2015: Fundación Secretariado Gitano, per la seva tasca a favor de la inclusió social i la igualtat d’oportunitats de la comunitat gitana.

Premi FPdGi Social 2015: l'asturià Héctor Colunga Cabaleiro, per una trajectòria d’emprenedoria continuada, coherent i compromesa, a través de projectes que contribueixen a la creació de capital social i renoven les formes de participació.

Premi FPdGi Recerca Científica 2015: el terrassenc Samuel Sánchez Ordóñez, per una trajectòria científica i molt internacional que reflecteix el seu lideratge en el camp de la nanotecnologia, especialment rellevant en el disseny pioner de nanorobots autopropulsats, que poden tenir aplicacions mèdiques i també mediambientals.

Premi FPdGi Empresa 2015: el reusenc Bernat Ollé Pocurull, en reconeixement a una trajectòria d’excel·lència acadèmica i empresarial internacional, que s’ha materialitzat en quatre iniciatives empresarials.