Els Castellers de Terrassa aixequen un 3 de 7 a Pont de Suert

La setmana es preveu intensa, la Festa Major de Terrassa és el moment per fer un pas més

La Torre
29 de juny del 2015
Actualitzat a les 10:12h

Els Castellers de Terrassa van realitzar una actuació en el marc de la festa de falles de Pont de Suert. Una mena d'agermanament entre dues tradicions culturals arrelades al territori català: falles i castells.

Els fallaires baixen des del Faro amb les falles flamejant fins al poble, i un cop reunits tots a la plaça del Mercadal, amunteguen les falles mig carbonitzades al centre encenent una gran foguera. En aquesta ocasió, els castellers que estaven a la plaça, perquè molts van ser convidats a baixar falles, van realitzar un pilar de quatre de benvinguda quan els primers fallaires arribaven a la plaça. Quan havien arribat el gruix dels portadors i coincidint amb el toc de l'aleta dels músics s'encengué la foguera de Sant Joan a Pont de Suert.

Coincidint amb la mitjanit i després d'un petit cercavila, els castellers varen realitzar una actuació castellera entre l'entusiasme i l'astorament del nombrós públic a plaça. Omplint la plaça d'aplaudiments i crits des de l'entrada del pis de dosos fins el moment de descarregar. Els més valents, al veure-ho també s'apropaven per ajudar, participant dels castells del poble.

La colla blau turquesa va descarregar el 3 de 7, 2 de 6 amb figuereta al pis de dosos, 4 de 6 amb agulla on l'anxeneta del pilar portava la samarreta dels fallaires de Pont de Suert i dos pilars de quatre un d'ells aixecat per sota.

Dies després de l'actuació a Pont de Suert, per Sant Joan, aquest cap de setmana, per Sant Pere, els castellers, han viatjat a Figueres a la Diada de Sant Pere. Han actuat juntament amb la colla local, els Xerrics d'Olot i els Esperxats de l'Estany.

Els Castellers de Terrassa han realitzat una bona actuació, descarregant en la primera ronda, el quatre de set amb agulla, en la segona, el quatre de set, i en la tercera, el tres de set. Tots tres castells han estat assolits amb tranquil·litat i sense cap mena de dubte. En la ronda de pilars, els Castellers han descarregat el pilar de cinc, amb l'estrena a plaça del casteller que anava al segon pis.

El amfitrions, els Castellers de Figueres han carregat el quatre de set amb agulla i descarregat el tres de set amb agulla i el quatre de set. A la ronda de pilars han descarregat dos pilars de cinc.  

Els d'Olot han descarregat el tres de sis amb agulla, el dos de sis i el tres de set. Aquest últim, després d'un primer intent desmuntat. A la ronda de pilars han descarregat el pilar de cinc.

Els Esperxats de l'Estany han pogut completar dues rondes de castells amb el tres de sis i el tres de sis amb agulla. Per tancar l'actuació han fet dos pilars de quatre.

La setmana vinent, es preveu intensa al local dels del Carrer Pasteur, la Festa Major de Terrassa és el moment per fer un pas més, i l'excusa perfecte per preparar-se a consciència a l'assaig. És per això que es faran tres assaigs especials dimarts, dimecres i dijous a on conviden a participar a tothom que vulgui viure els castells durant la Festa Major des de l'interior d'una colla, i també conviden a tornar a vestir les camises blauturqueses de tots aquells castellers que vulguin donar un cop de ma a la colla.