L'alerta per prevenció d'incendis al Parc, activada

El nivell 2 ha estat activat per la Direcció General de Medi Natural i Biodiversitat de la Generalitat

La Torre
26 de juny del 2015
La Mola des de Terrassa
La Mola des de Terrassa | La Torre
Aquest divendres s'ha activat el nivell 2 del Pla Alfa de vigilància i prevenció d'incendis forestals a, entre d’altres, el Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i a causa de les condicions meteorològiques. El nivell 2 d'alerta ha estat activat per la Direcció General de Medi Natural i Biodiversitat de la Generalitat i afecta les comarques del Barcelonès, Maresme, Vallès Occidental, Vallès Oriental i la Selva

El nivell 2 d'alerta comporta l'activació de dispositius especials en el conjunt de territoris de la Xarxa de Parcs, amb tasques de control en terrenys forestals, control de llocs d'especial risc, així com de regularització de circulació de vehicles per zones forestals predeterminades.

El Pla Alfa és el procediment operatiu que té establert el cos d'Agents Rurals per definir les actuacions dels efectius de vigilància i prevenció d'incendis forestals desplegats sobre el territori. En el cas concret dels espais inclosos dins la Xarxa de Parcs de la Diputació de Barcelona, la mesura suposa la disposició del personal adscrit a cada parc en dedicar el seu treball a tasques específiques de vigilància i prevenció d'incendis.

L'activació del Pla Alfa ve donada pel mapa de perill diari d'incendi forestal i altres eines d'anàlisi de risc, que en funció de les situacions de perill es gradua en una escala de quatre nivells operatius, de 0 a 3, per a cada comarca.

El manteniment del nivell 2 de risc d'incendis forestals vindrà determinat per la previsió meteorològica dels propers dies, ja que les previsions del Servei Meteorològic de Catalunya són l'eina de referència per a la confecció del mapa de risc d'incendi forestal.