«The Blind Poet» es representarà per primer cop a l'estat espanyol a Terrassa

La temporada del Centre d'Arts Escèniques es durà a terme des del setembre al desembre de 2015 i comptarà amb deu espectacles i una nova programació del teatre familiar de la Xarxa

Antonio Méndez
29 de juny del 2015
Actualitzat el 05 de juliol a les 10:41h
Els actors amb el director Pep Pla i el regidor Jordi Flores
Els actors amb el director Pep Pla i el regidor Jordi Flores | Foto: CAET


Arriba la nova temporada del CAET, Centre d'Arts Escèniques de Terrassa. L'acte ha estat inaugurat pel director, Pep Pla, i el regidor de Cultura, Jordi Flores. Els dos han fet una crida al poble egarenc a gaudir de la cultura que la ciutat ofereix.

Entrant en matèria, La Xarxa ha mostrat el seu programa de teatre familiar presentant-nos les obres en les quals els més petits de la ciutat podran passar una bona estona als teatres Principal i Alegria des del 27 de setembre fins a les dates nadalenques. Aquestes obres es tracten de renovació de clàssics, podent-ne trobar versions innovadores de la rínxols d'or o del vestit de l'emperador a les obres "Rita, la rínxols" i "El vestit nou". A part de les ja esmentades, han presentat també "El vestit nou de la caputxeta amb botes", "Les set cabretes i el llop" i "Pastorets, cap a Betlem".

Deixant de banda el teatre familiar, Pep Pla juntament amb els actors han presentat les feines que mostraran al públic als teatres Principal i Alegria i a la sala Maria Plans durant el tercer trimestre de l'actual any. Amb la característica comuna de contemporànies, hi destaquen les obres de "The Blind Poet" i  "Nadia".

La primera es tracta d'un espectacle de la companyia belga Needcompany que inaugurarà el Festival TNT i estrenarà a l'estat espanyol. El seu autor Jan Lauwers és un reconegut dramaturg guardonat amb el Premi a la Trajectoria Lleó d'Or a la Biennal de Venècia 2014. Es podtrà veure el dia 1 d'octubre a les nou de la nit al teatre Principal.

Quant a Nadia, es tracta d'una obra dirigida per Carles Fernández Giua que representa de forma documental la història de Nadia Ghulam. Aquesta narra la seva pròpia vida a l'Afganistan on va haver de sobreviure a la guerra fent-se passar per home durant deu anys assumint l'identitat del seu germà. Es podrà gaudir d'aquest treball el dissabte dia 21 de novembre a les nou de la nit al teatre Alegria.

A més a més, la resta de la temporada ens porta les obres de "Els veïns de dalt", comèdia de Cesc Gay; "Vilafranca", tercera i última part de la trilogia de Jordi Casanovas; "Penso en Yu", drama presentat per l'egarenc Pep Ferrer; "Humor Humà", obra on s'hi fa referència a diferents grans autors de la literatura catalana; "73 raons per deixar-te", musical de Guillem Clua i Jordi Cornudella; "Constructivo", protagonitzada per Luigi Maestrini i Rafael Lanza; "Nidea", comèdia quotidiana de Xavi Estrada; i "Neus Català, un cel de plom", adaptació teatral de la novel·la de Carme Martí.