El ple aprova un rebaixa d'un 5% del sou de l'alcalde

PSC i CiU de Terrassa han votat conjuntament

La Torre
25 de juny del 2015
Actualitzat el 26 de juny a les 8:20h
El ple de Terrassa aprova una rebaixa del 5 per cent del sou de l'alcalde, d'un 3 del dels tinents alcalde i d'un 1 dels regidors amb atribucions delegades. PSC i CiU han votat conjuntament i al llarg de tota la jornada han mostrat una molt bona sintonia, augmentant la rumorologia que posa als nacionalistes al govern de la ciutat amb un pacte amb els socialistes.  Terrassa en Comú, ERC, CUP i PP van oposar-se a la mesura, poc ambiciosa a parer seu. La proposta de l'equip de govern va tenir 12 sí i 12 no, i l'empat  el va desfer el vot de qualitat de l'alcalde. Els tres representants de Ciutadans es van abstenir. Jordi Ballart suma a la rebaixa del 5 per cent acceptada pel ple un 11 per cent més que ve determinat per llei. 

La proposta d’establiment dels drets econòmics dels regidors i regidores de la corporació municipal  ha estat el punt més important de l'ordre del dia del ple extraordinari de juny de l'Ajuntament de Terrassa, que s'ha celebrat aquest dijous, 25 de juny

TeC ha proposat aplicar una racionalització de les retribucions corresponents a càrrecs amb responsabilitat de govern i dedicació exclusiva. Aquesta consistia en una rebaixa de com a mínim del 30% per a les retribucions corresponents als càrrecs d’lcalde, tinent d’alcalde i regidor amb atribucions delegades. Per l'alcalde, significaria passar d'un sou de 79.000 euros a 56.000. L'esmena no s'ha aprovat. Xavi Martínez ha afirmat que els alcaldes de Barcelona, Ada Colau, i de Madrid, Manuela Carmena, cobren 37.000 i 45.000 euros l'any, respectivament.

La Cup ha proposat la rebaixa dels sous dels càrrecs polítics fins a 2.5 vegades el Salari Mínim Interprofessional. També reduir l'assignació a grups municipals en un 10% passant dels 390.000c euros actuals a 351.000. L'esmena ha estat tombada.

El PP volia suprimir la dedicació exclusiva prevista respecte els regidors/­es membres de la Junta de Govern així com respecte dels Portaveus. No s'ha aprovat l'esmena.