Els Mossos detenen l'autor de més de 160 robatoris a trasters de Terrassa

El lladre, amb nombrosos antecedents, va forçar més de 200 trasters però en alguns casos no es va arribar a emportar cap objecte de valor

La Torre
23 de juny del 2015
Actualitzat el 24 de juny a les 8:38h

Un dels trasters que va robar Foto: Mossos


Mossos d’Esquadra de la comissaria de Terrassa van detenir el passat 17 de juny un home de 37 anys, nacionalitat espanyola i veí de la ciutat, com a presumpte autor de 166 delictes de robatori amb força a trasters.
 
La investigació es va iniciar l’any 2014. Els investigadors van observar que entre els mesos de març i abril es va produir un gran augment de robatoris a trasters, que es va traduir en 73 fets que afectaven un total de 13 finques. Tot i que els agents van treballar el cas de manera molt activa, el modus operandi utilitzat pels lladres complicava la investigació: feien vigilàncies en zones residencials a l’espera de localitzar persones en bicicleta que accedissin a immobles que disposessin de traster. 
 
Posteriorment, entre els mesos d’abril, maig i principis de juny de 2015, es va detectar un altre augment significatiu d’aquesta tipologia de robatoris. Tant en els casos detectats l’any 2014 com en el 2015 hi havia elements coincidents que van provocar que els investigadors treballessin sobre la hipòtesi que es tractava dels mateixos autors.
 
Entre aquests paral·lelismes els agents van comprovar que els lladres actuaven en finques noves que es caracteritzaven per disposar de zones comunitàries amb trasters que eren violentats mitjançant forçament realitzat amb palanca. La franja horària en què es produïen els robatoris se situava entre les dues i les quatre de la tarda i sempre en dies laborables. Un altre element que es repetia en molts dels robatoris era que sostreien principalment bicicletes de gamma alta -que després venien a particulars amb la finalitat de dificultar-ne la localització- o objectes de transport fàcil i que generessin un alt rendiment econòmic.
 
Amb totes aquestes dades els investigadors van realitzar una sèrie de vigilàncies que van possibilitar la identificació de dos homes com a autors dels fets, un dels quals va ser detingut el passat 17 de juny. Hores d’ara els investigadors  estan treballant per localitzar i detenir l’altre implicat.
 
La investigació ha permès resoldre 166 robatoris tot i que els lladres van arribar a violentar més de 200 trasters, una part dels quals sense que s’arribés a produir el robatori quan comprovaven que al seu interior no hi havia cap objecte de valor. Els policies han contrastat que hi ha 37 finques afectades.
 
Es dóna la circumstància que el detingut acumulava més de quinze antecedents, la majoria per delictes contra el patrimoni. L’arrestat va passar a disposició judicial el passat 19 de juny davant del jutjat en funcions de guàrdia de Terrassa, que en va decretar la llibertat amb càrrecs.
 
La investigació continua oberta i no es descarten properes imputacions de delictes de la mateixa tipologia en d’altres zones del territori.