Esquerra de Vacarisses posa al calaix la bandera espanyola

Els republicans retiren del màstil de l'Ajuntament de Vacarisses l'insígnia en una de les primeres accions de govern | El PP, com ja havia fet en l'anterior ocasió que s'havia despenjat, ha recriminat l'acció i en demana la restitució immediata

Lluïsa Tarrida
23 de juny del 2015
Actualitzat a les 17:34h
A mitjans del mes de gener d'aquest 2015, el Partit Popular de Vacarisses va manifestar la seva satisfacció perquè la bandera espanyola tornava a onejar a l'Ajuntament del municipi vallesà. El govern de Salvador Boada no la tenia penjant del màstil i s'hi va resistir fins que "per imperatiu legal" després d'una denúncia interposada per l'agrupació popular a la subdelegació del govern espanyol es va veure "obligat" a tornar-la a col·locar. Aquesta era una de les batalles que el regidor Mariano Méndez duia sempre a relluir en els debats plenaris i que, finalment, semblava que havia guanyat.  

Però aquest 24 de maig hi va haver eleccions. I un pacte de govern a tres bandes va facilitar la investidura del republicà Toni Masana com alcalde de Vacarisses. Entre les primeres accions que ha dut a terme el govern d'ERC amb coalició amb PSC i Movem Vacarisses ha estat retirar de bell nou la bandera de l'asta. No volien fer soroll i per això malgrat que alguns vilatans se'n van adonar, l'executiu no van comunicar-ho oficialment ni va voler publicitar-ho.

Però qui no ho ha deixat passar per alt ha estat el Partit Popular -que en els darrers comicis s'ha quedat sense representació al Consistori perdent el regidor que ostentava-. La formació ha recriminat formalment la retirada i ha presentat la corresponent denúncia. De fet, Méndez va anar extremadament ràpid a denunciar-ho ja que van passar menys de 24 hores entre que es va treure i la seva interpel·lació. A més, posteriorment, va demanar una reunió amb l'equip de govern per debatre, entre d'altres, aquest tema.

Preguntat per La Torre, Toni Masana ha manifestat que no volien ocasionar rebombori amb aquesta acció. Així mateix, ha mencionat que en el cas que la denúncia del PP acabi amb un requeriment legal, es veuran obligats a tornar-la a posar ja que si es fa cas omís i no es penja, la sanció recau directament sobre l'alcalde. A l'espera doncs que aquest requeriment arribi, la bandera espanyola seguirà al calaix.